Teenage-tøsernes skrig og skrål er for længst forsvundet, da vi træder ind på Danmarks største stadion.
Det er et par dage efter to koncerter med det britisk-irske boy band One Direction.
Parkens folk er i færd med at fjerne de sidste plastickrus og tyggegummi-klatter fra tribunerne. Plænen er fladmast og afbleget efter de plader, der lå oven på under koncerterne.
Telia-medarbejder Bjørn Søndergaard peger op mod taget over tribunerne.
"Kan du se de små hvide firkanter?" spørger han og forklarer, at vi kigger på et par af de 438 access points, der udgør det nye Wi-Fi-netværk i Parken.
Han er teknisk ansvarlig på projektet og fortæller, at One Direction-koncerterne var den perfekte anledning til at teste det trådløse netværk, selv om det endnu ikke var helt færdigbygget.
Under One Direction-koncerterne den 16. og 17. juni var der henholdsvis 14.229 og 14.921 unikke brugere koblet på Parkens nye Wi-Fi.
Netværket klarede på dag nummer to 8.240 samtidige brugere uden at gå ned.
"Vi testede det fredag inden, hvor Cisco også var på plads for at lave fin-tuning. Det gik over al forventning, da vi så kom frem til koncerten, og vi gik rundt og testede det, mens der var over 40.000 mennesker herinde. Det har været et udfordrende projekt, så det var virkelig en sejr," siger Bjørn Søndergaard.
Der blev målt en gennemsnitlig download-hastighed på 14,9 Mbit/s, mens upload-hastigheden landede på et gennemsnit på 12,5 Mbit/s.
Det mest interessante tal er dog, at der ved koncert nummer to blev downloadet og uploadet i alt 448,9 gigabyte data under koncerten.
Det er en hel del data, og det skyldes nok ikke mindst, at der var mange teenagepiger med hang til både video og billeder den dag i Parken.
Sådan bliver det færdige netværk
Det færdigbyggede netværk får en teoretisk maksimal hastighed på 100 Mbit/s både op og ned, mens den faktuelle opnåede hastighed er 90 Mbit/s.
Ifølge Telia selv vil tilskuerne til eksempelvis en koncert dog opleve hastigheder, der ligger en del under det niveau.
Det skyldes blandt andet, at hastigheden falder, når så mange skal bruge netværket på samme tid. Desuden understøtter smartphonen, som brugeren står med i hånden, kun hastigheder op til et vist niveau.
Da Computerworld tester Wi-Fi-forbindelsen i en tom Parken på en halvgammel iPhone 4 fra plænen, opnår vi en download-hastighed på 16,79 Mbit/s, mens upload-hastigheden lander på 11,37 Mbit/s.
Skal kunne klare et stort pres
Det helt afgørende ved Wi-Fi-netværket er dog, at det ikke må gå ned - heller ikke, hvis 40.000 teenagepiger skal tage billeder og videoer af One Direction.
Det trådløse netværk vil kunne klare 60.000 samtidige brugere, og det burde være rigeligt, da Parken maksimalt kan rumme 54.000 besøgende.
Der er redundans hele vejen rundt - fra de to fiber-forbindelser, der går ind i Parken, til kontrolenheder og underkrydsfelter.
Telia og entreprenøren Eltel gik i gang med arbejdet lige efter påske, og løsningen skal være helt klar den 1. juli.
Derfor har der også været koblet 16-18 teknikere på opgaven med at sætte hardwaren fra Cisco op i Parken, fortæller Bjørn Søndergaard, mens vi bevæger os rundt i gangene i parken, hvor der stadig ligger popcorn og plastickrus fra koncerten.
De store udfordringer
At bygge et netværk i denne kaliber er ikke bare et spørgsmål om at koble nogle flere access points på eller at ændre de kanaler, der sendes på.
Måske kender du fra dit eget hjem, hvor svært det kan være, at få Wi-Fi til at spille optimalt - ikke mindst når alle familiens medlemmer er koblet på på samme tid.
Parken er stor, og der skal være Wi-Fi i alle kroge på tribunerne, i gangene, på toiletterne og også midt på plænen, hvor man i sagens natur ikke lige kan placere et par access points.
Derfor har placeringen af de 438 access points haft stor betydning, ligesom hele redundansen naturligvis er afgørende, når først titusindvis af smartphone-brugere giver sig til at poste billeder og videooptagelser til Facebook under koncerterne og kampene i Parken.
Den teknisk ansvarlige fortæller om de største udfordringer:
"Alle tribune-installationerne skulle laves fra lift eller stillads, og det er en udfordring, når der er kampe herinde i Parken. Så vi har skullet forhandle os lidt frem til, hvornår vi kunne køre rundt med lifte herinde, men heldigvis havde vi nogle gode folk, der er vant til at arbejde i højden."
Der er tale om et trådløst netværk, der kører helt uafhængigt af det almindelige mobile bredbånd, forklarer Bjørn Søndergaard.
"Vi laver en off-load af data på mobilnetværket, og det bliver en helt klar fordel, fordi der ikke bliver det pres på det mobile netværk. Så oplever du ikke, at du ikke kan komme igennem og sende sms'er og så videre."
Hvad kan få netværket til at gå ned?
"Jeg vil mene, at den løsning, vi har lavet, er så godt sikret, at det ikke kan ske, medmindre strømmen går - men så går lyset også."
"Vi har redundans på fiberen ind og to core controllere, hvor den ene kan tage over, hvis den anden dør. Og vi har redundans på fiberen imellem switchene, så jeg vil mene, at vi er sikret imod alt andet end lige strømudfald."
Bjørn Søndergaard forklarer, at de tekniske udfordringer kun har været en del af opgaven i Parken.
Den anden del handler om logistikken og ikke mindst samarbejdet med de ansvarlige i Parken.
"Jeg har gjort mig den erfaring, at man skal sørge for at holde sig på god fod med - i det her tilfælde - folkene i Parken. Det er virkelig vigtig, at man har en god relation, så man kan komme og gå, som man vil. Det er vigtigt på sådan et stort projekt," fortæller han.
Læs også: