Dansk teknologi skal give streaming til millioner

Det nystartede selskab Octoshape håber, at selskabets teknologi til live-streaming af lyd og billede kan bane vejen for streaming til millioner af samtidige brugere over internettet. Bag selskabet står to lektorer fra IT-Universitet, som har fået seks millioner kroner til at udvikle teknologien.

Direkte streaming af lyd og billede til millioner af samtidige bredbåndsbrugere. Det er der i dag ingen systemer, som kan, men folkene bag det nystartede selskab Octoshape, som har kontorer i forskerparken Symbion i København, håber, at de har fundet en teknologi, som kan bane vejen for live-streaming i stor skala.

- Live-streaming består af mange komponenter. Vi udvikler blot den komponent, som flytter informationer rundt på internettet, siger Stephen Alstrup, som er den ene af de tekniske bagmænd bag Octoshape.

Stephen Alstrup og makkeren Theis Rauhe er begge lektorer med speciale i algoritmer fra IT-Universitetet. De har taget orlov for at prøve kræfter med deres egen virksomhed.

- Vi er to tekniske nørder, som startede virksomheden. Vi har overladt det til investorerne at bestemme, hvad teknologien skal bruges til, siger Stephen Alstrup.

I første gang handler det om at få afsluttet patentansøgningen, som skal være endeligt godkendt, før de to stiftere af Octoshape og deres investorer vil ud med flere detaljer om selve teknologien.

Seks millioner kroner fra investorer

Investeringsselskaberne Internet Ventures Scandinavia (IVS) og Nordic Venturepartners har skudt i alt seks millioner kroner i Octoshape.

Administrerende direktør Thomas Weilby Knudsen fra IVS ser stort potentiale i teknologien, som forhåbentligt kan tilbyde live-streaming til langt flere brugere, end det tidligere har været muligt.

- Det hidtil største i Danmark var transmissionen af den første omgang af tv-programmet Big Brother, som blev streamet live til godt 3.000 brugere. Internationalt er det største en koncert med Paul McCartney, som blev sendt live til 30.000 brugere, siger Thomas Weilby Knudsen.

Den teknologi, som Octoshape udvikler, kan ifølge folkene bag skaleres frit helt op til millioner af samtidige brugere.

- Danmarks Radios tv-serie Krøniken blev set af flere end 2,7 millioner seere, og i dag kan ingen streaming-teknologi tilbyde noget i den størrelsesorden, siger Thomas Weilby Knudsen.

For dyrt med mange brugere

Sidste sommer kunne TV2 melde alt udsolgt til tv-stationens live-streaming af cykelløbet Tour de France. TV2 tilbød seerne, der ikke havde adgang til et tv, at de for 100 kroner kunne få en streaming af tv-transmissionen i en højere kvalitet, end hvad TV2 ellers tilbød gratis.

Det vakte så stor interesse, at TV2 var nødt til at melde alt udsolgt, da stationen nåede loftet for, hvor mange brugere systemet kunne håndtere.

- For tv- og radiostationer er der store omkostninger forbundet med at skalere yderligere op og opnå et stort antal samtidige brugere, siger administrerende direktør Thomas Weilby Knudsen fra IVS.

Indleder test i april

Den første test af teknologien i stor skala begynder i april, hvor Octoshape håber at have fundet godt 100 frivillige testpersoner.

- Det er en test af selve teknologien. Ikke noget med en brugerflade, kun ren teknologi, siger Stephen Alstrup.

Indtil patentansøgningen falder endeligt på plads, holder folkene bag Octoshape kortene tæt ind til kroppen, når det gælder mulige samarbejdspartnere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere