Artikel top billede

Tak, dit Dankort gjorde min telefon bedre

Verden er vendt på hovedet - og dit Dankort er med til at bestemme teknologiens fremtid. Det får du simpelthen ikke nok tak for.

Jeg elsker Gartners hype cycle. Med dens to bakker, hvor den første er produkterne eller teknologierne, som er ved at blive talt op. Derefter rutcher de ned af skuffelsens bakke - for bagefter - nogle af dem kun - at klatre op ad den næste stigning mod målet: At indgå som et nyttigt og effektivt værktøj.

Ikke så meget, fordi den giver et fingerpeg om produkterne, der er på vej, men fordi den giver et perspektiv på alt det salgsgas jeg har skulle lægge øre til igennem et (arbejds)liv fyldt med teknologi.

For hvem husker ikke WAP, 3D-fjernsyn, HD-tv, robotter i hjemmet, virtual reality og alt det andet. Teknologier, som orakler fortalte os var lige på trapperne, lige om lidt, på vej ud i butikkerne og hjemme hos os alle sammen om et eller to år.

Fortsæt selv, du kender sikkert sangen.

Verden er vendt på hovedet

Det sker, fordi verden er blevet vendt på hovedet. Før dryppede teknologier fra virksomheder ned til forbrugerne, efterhånden som forædling og masseproduktion gjorde dem økonomisk opnåelige - på samme måde som landvindinger fra dyre bilmodeller over en årrække ville finde vej til mere budgetvenlige køretøjer.

"For havde du ikke kastet dine surt tjente kroner efter den første, håbløst teknologisk tilbagestående iPhone, mens jeg sad med et overlegent smil med min Windows Mobile-enhed, så havde Apple ikke forædlet modellen"

I den omvendte verden, som vi nu bor i, er det i stedet den kæmpestore græshoppesværm af forbrugere, som køber - ofte førstegenerations - produkter og skaber den kritiske masse, den hurtige produktcyklus og den økonomi, som gør en teknologi attraktiv over hele spektret.

Det er her, producenter, investorer og Ole Opfinder-typerne drømmer om den absolutte markedsdominans, som kun Microsoft Office, Windows, Facebook og Google-søgninger tjener stort på.

Det er her, alle vil slå igennem med det næste store hit, og det er her, 99,98 procent af alting fejler. Heldigvis, for der er godt nok meget skidt og hype - og forholdsvis lidt kanel og reel anvendelighed.

Så vi lever i verdens største laboratorium, hvor vi som forsøgsmus piler rundt for at prøve og forkaste eller indarbejde teknologier, arbejdsformer og ideer i en konstant malstrøm af informationer og lanceringer.

Lad mig sige det lige ud: Det får du simpelthen ikke tak nok for. For havde du ikke kastet dine surt tjente kroner efter den første, håbløst teknologisk tilbagestående iPhone, mens jeg sad med et overlegent smil med min Windows Mobile-enhed, så havde Apple ikke forædlet modellen til den fine iPhone 5, jeg bruger i dag.

Og havde du ikke købt en Asus Eee-netbook eller en af de mange kopier for fire-fem år siden, havde Intel ikke nær så hurtigt set lyset og værdien af deres Atom-processorer og de strømbesparende teknologier, som i dag rutinemæssigt giver bærbare computere mere end syv timers batterilevetid.

Det kan godt være, at din partner eller din bankmand ikke er enig. Men dit Dankort har gjort min teknologi bedre. Tak for det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere