Unik dansk firewall-teknologi på gaden

Firmaet Danware Security, det tidligere Callisoft, er nu klar med en kommerciel udgave af firmaets personlige firewall, der henvender sig til privatmarkedet. Firewallen er unik, da der ikke er tale om et program, men derimod et stykke software, som lægger sig omkring Windows' inderste dele.

Det danske firma Danware Security, der er et datterselskab af det børsnoterede softwareselskab Danware, har udviklet en ny type personlig firewall, som griber sikkerheden an på en helt ny måde.

- Vi startede helt forfra. Vi viskede tavlen fuldstændig ren og spurgte os selv, hvorfor et system kan angribes, siger sikkerhedskonsulent Villy Rasmussen fra Danware Security.

Det kommercielle resultat af tre års udviklingsarbejde er den personlige firewall Bitguard, som i modsætning til traditionelle firewalls ikke er et program, men mere minder om en enheds-driver til styresystemet.

Det betyder, at firewallen lægger sig helt inde ved det inderste lag af Windows, og samtidig kan den ikke lukkes ned. Hvis styresystemet kører, vil firewallen også køre.

Den eneste måde at deaktivere firewallen er ved at deaktivere netværkskortet, men det afbryder samtidig netværksforbindelsen og lukker dermed hackeren ude.

- Der er ingen andre, der har grebet fat om nældens rod. Vores firewall ligger som en del af styresystemet, og derfor vil angreb prelle af som vand på en gås, siger Villy Rasmussen.

Købt af Danware

Bitguard blev oprindeligt udviklet af den danske softwarevirksomhed Callisoft. I maj sidste år købte Danware selskabet og overtog rettighederne og selskabets seks ansatte. Samtidig skiftede selskabet navn til Danware Security.

Callisoft præsenterede den første version af firewallen på NTI-messen i 2001, men det er først nu, at produktet for alvor er klar til, at der kan sættes skub i salget af softwaren på privatmarkedet.

Indtil videre findes Bitguard kun til Windows, og Danware Security har endnu ingen planer om at udvikle en Linux-version.

- Linux er en langt mere kompliceret sag, fordi det findes i mange flere forskellige versioner, så det kigger vi på en anden gang. Indtil videre er Linux desuden mest udbredt på servere, og vi kigger i første omgang på klienter, siger Villy Rasmussen.

Den version, som Danware Security nu har sendt på gaden, henvender sig først og fremmest til privatmarkedet og er prissat på samme niveau som antivirusprogrammer og andre firewalls med 229 kroner for et års licens eller 380 kroner for tre år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere