Fynsk portal giver 2500 timer til open source

Inden Portal Fyn gik i luften i denne uge, er der lagt mere end 2.500 timer i udviklingen af portalsoftwaren. Trods den store investering tøver ejerne ikke med at give al den nyudviklede kode tilbage til open source-miljøet.

Inden portalen Fyn.dk blev klar til at gå i luften i denne uge, er der lagt mere end 2.500 udviklingstimer fra tre fuldtidsprogrammører i udviklingen af selve koden bag portalsoftwaren. Trods den betydelige investering tøver ejerne ikke med at give al den nyudviklede kode kvit og frit tilbage til open source-miljøet.

- Det er ikke vores primære forretning at udvikle software, siger administrerende direktør på Portal Fyn, Richard Wraae.

Derfor kommer de mange timer nu de øvrige udviklere, der arbejder med portalsoftwareprojektet Xoops, til gode.

- Vi har undervejs fået en masse hjælp fra programmører rundt om i verden, og vi har fået gode forbindelser med de programmører, som oprindeligt har udviklet systemet, og som vi har haft med på sidelinjen, fortæller Richard Wraae.

Samtidig ønskede ejerne bag Fyn.dk, TV2 Fyn og Fyens Stiftstidende, at projektet skulle være uafhængigt af et enkelt softwarefirma.

- Hvad ville der ske, hvis firmaet gik konkurs, spørger Richard Wraae.

Ligesom byggeklodser

Den fynske portal bygger på open source-projektet Xoops, hvor portalsoftwaren er bygget op af række moduler, der passer sammen og kan udskiftes og tilpasses efter behov.

- Det er ligesom byggeklodser. Vi har blandt andet udviklet et nyt artikelmodul, en vejviser og et modul til menusystemet. Det kan andre nu bygge videre på, siger Richard Wraae.

Ved at frigive den kode, som Portal Fyn har udviklet, får portalen gavn af den udvikling, som løbende sker på open source-projektet, forklarer Richard Wraae.

- Hvis du ikke udvikler løbende, så er det hele forældet om to år, understreger han.

Vi kan ikke konkurrere med resten af verden

Ved selv at yde et bidrag til projektet er Portal Fyn med til at holde dampen oppe i projektet, og det betyder, at der sidder udviklere og løbende forbedrer de moduler, som portalen er bygget op af.

På den måde kan Portal Fyn eksempelvis få glæde af, at en programmør på den anden side af kloden har udviklet en forbedret udgave af det modul til nyhedsbreve, som Portal Fyn selv bruger.

- Om vi så havde 50 programmører ansat på fuld tid, så kunne vi ikke konkurrere rent idémæssigt med resten af verden, siger Richard Wraae.

Open source giver også andre fordele, når det gælder den videre udvikling. Ikke kun fordi der sidder mange andre og arbejder med det samme projekt, men også fordi koden som regel er velstruktureret og veldokumenteret.

Det betyder, at Portal Fyn ikke bliver afhængig af lige præcis de programmører, som har været med til at udvikle portalen.

- Hvis en programmør forlader firmaet, så har vi relativt let ved at gå ud og finde en ny, fordi koden er så let tilgængelig, siger Richard Wraae.

Relevante links:

XOOPS-projektets hjemmeside

Fyn.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere