Oracle udfordrer Microsoft til priskrig

Oracle vil udfordre Microsoft på markedet for databaseløsninger til de små og mellemstore virksomheder. Derfor har Oracle sat prisen på den nye 10g Standard One-databaseløsning ned til samme niveau, som Microsoft sælger sin SQL Server 2000 for.

Oracle har længe haft fokus på den virkelig tunge ende af databasemarkedet. Microsoft, derimod, har med Microsoft SQL Server derimod satset på de mindre databasesystemer.

Nu går Oracle i direkte konfrontation med Microsoft i den lettere ende af databasemarkedet.

Det sker med lanceringen af Linux- og Unix-versionerne af Oracles 10g database-løsning til en pris, der matcher Microsofts pris på tilsvarende systemer.

En Windows-version vil komme på markedet i løbet af den næste måneds tid.

- Ved at prissætte vores mindste versioner på samme niveau som Microsoft vil vi markere, at vi mener det alvorligt, når vi siger, at vi vil konkurrere direkte med Microsoft SQL Server, siger Jacqueline Woods, chef for Oracles globale prisstrategi.

Prisen for Oracles 10g Standard Edition One kommer til at ligge på omkring 30.000 kroner pr. processor og understøtter op til to processorer.

Microsoft har til gengæld ingen planer om at sætte prisen på SQL Server ned.

- Oracle kunne sænke prisen til nul kroner, og kunderne vil stadig opdage, at de samlede omkostninger ved MS SQL Server er mindre end ved Oracle. Vi føler ikke noget pres for at sænke prisen. Oracle er bange for os, siger produktchef Thomas Rizzo fra Microsoft til nyhedstjenesten Cnet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere