Spamkrigens næste mål: Åbne mail-servere

Den amerikanske handelskommission og myndighederne i 26 andre lande er gået i gang med at sende mails til ejerne af titusindvis af servere, som spammere kan misbruge. Også Danmark er med i kampagnen.

Myndighederne i 27 lande har identificeret mere end en million IP-adresser som mulige mellemstationer for spammere, der vil sprede deres uønskede reklamebudskaber til mailbokse i hele verden.

Bag de en million IP-adresser gemmer sig et noget mindre antal servere, men foreløbig informerer myndighederne titusindvis af server-ejere om, at de kan blive misbrugt af spammere.

Det nye tiltag er led i en kampagne, "Operation Secure Your Server", som den amerikanske handelskommission, FTC, står i spidsen for. Også Danmark deltager i kampagnen, der er endnu et forsøg på at bekæmpe spam.

Fundet i kendte databaser
Myndighederne har fundet de åbne servere i offentligt kendte databaser. Mellem dem er Open Relay Database og Open Proxy Database.

Når en mail-server står som Open Relay, kan alle og enhver sende e-post videre fra den, og det er i praksis den metode, som spammere ofte benytter sig af.

I forvejen benytter en del internetudbydere databaserne på den måde, at de afviser at modtage mails fra adresser, som er listet i dem. På den måde undgår de, at kunderne modtager spam.

FTC mener, at det er ganske simpelt at lukke for, at der kan sendes spam videre fra de åbne servere. Derfor indeholder den mail, som ejerne får, simple instruktioner, der skal dæmme op for problemet.

- Vi er sikre på, at mange af dem, vi kontakter, ikke kender til problemer, siger Don Blumenthal, som er koordinator for FTC's Internet Lab, til IDG News Service.

Åbne mail-servere menes at blive brugt til at sprede virus og orm på nettet.

Relevant link

Den danske oversættelse af brevet til ejerne af åbne servere (pdf)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere