IBM: Ingen garanti på parallel-import

IBM afviser at give garanti på bærbare pc'er, som danske netbutikker parallelimporterer fra USA eller Fjernøsten og sælger med store besparelser.

IBM afviser at yde garanti til danskere, som køber parallel-importerede bærbare pc'er via netbutikker herhjemme.

Der er ellers store penge at spare ved at købe sin pc på den måde, skriver Politiken lørdag. For eksempel er en bærbar pc af modellen IBM Thinkpad T41 12.830 kroner billigere i netbutikken Laptops.dk end hos IBM selv.

Ifølge Politiken findes der flere netbutikker end Laptops.dk, som sælger IBM-pc'er med store rabatter, men Laptops er den mest kendte.

Garanti gælder ikke

Normalt yder IBM en garanti, som dækker i hele verden på sine produkter, men de danske netbutik-kunder skal ikke forvente samme service, selv om det ikke umiddelbart er muligt at se, at der er tale om parallelimport.

- Men man kan vise en kvittering på, at man selv har købt maskinen i udlandet, så vil vi gerne yde service på den, men ikke hvis den er købt via en netbutik i Danmark, så er maskinen butikkens problem, siger produktchef Flemming Märtens, IBM, til Politiken.

Laptops.dk's ejer, Søren Jensen, fastslår til gengæld, at butikken selv yder den nødvendige garanti.

Han pointerer over for Computerworld Online, at det kun er bærbare pc'er, der er importeret fra lande uden for EU, som IBM afviser at yde garanti på. Ifølge Søren Jensen udgør de kun omkring en fjerdedel af de computere, som Laptops.dk sælger, mens omkring halvdelen af danske.

Ifølge Forbrugerrådet er IBM ikke forpligtet til at leve op til købelovens bestemmelser om garanti og reklamationsret, sådan som butikken er det.

IBM afviser også at yde garanti, fordi netbutikkerne ofte udskifter nogle af tasterne på de bærbare pc'er for at få de danske tegn med. Politisk medarbejder Anders Hjort Jensen fra Forbrugerrådet tvivler dog ifølge Politiken på, at den holder i retten.

- Jeg har svært ved at se, at det at vippe et par taster af og sætte et par nye på er så dybt et indgreb, at det kan ophæve garantien. Det må bero på en konkret vurdering, siger han til avisen.

IBM kunne naturligvis også blot sænke sine priser, så de bærbare pc'er kunne købes lige så billigt herhjemme som i udlandet.

- Det gør vi også på visse modeller, men ikke på alle modellerne, da vi gerne vil have en vis kontrol med markedet, siger IBM's Flemming Märtens til Politiken.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere