Onsdagens aviser om it

Ny teknik mindsker problemer med spam og vira. Mercuri Urval-stifter scorer kassen på Telmore-salg. SBC: Ingen planer om at sælge TDC. Søgemaskineoptimering stort fremskridt for Aalborg-virksomhed. Outsourcing vil presse små it-leverandører.

Ny teknik mindsker problemer med spam og vira

TDC og Scannet er på vej med hostede mailservere, hvor sikkerheden opdateres centralt. Det kan forhindre, at uopdaterede mailservere fremover misbruges af hackere til at udsende spam og virus. Tanken bag er, at mailserverne skal ud af virksomhederne og opdateres centralt, da de udgør en stor sikkerhedsrisiko. (Erhvervsbladet)

Mercuri Urval-stifter scorer kassen på Telmore-salg

TDC's køb af resten af aktierne i Telmore betyder, at Ib Kunøe, grundlæggeren af rekrutteringsbureauet Mercuri Urval, scorer 193 millioner kroner. Kunøe ejede via investeringsselskabet Consolidatet Holding 42,1 procent af Telmore-aktierne. Dermed tjener Kunøe op til tre gange mere end Frank Rasmussen, der har stået i spidsen for Telmore, både ud- og indadtil. Hans aktiepost på 12,1 procent er blevet vekslet til omkring 55 millioner kroner. (Børsen)

SBC: Ingen planer om at sælge TDC
Det amerikanske teleselskab SBC, som ejer 42 procent af aktierne i TDC, har ingen planer om at skille sig af med det danske selskab. Det er der ellers opstået rygter om, fordi SBC sammen med den tidligere Sonofon-ejer Bellsouth vil lægge billet ind på USA's tredjestørste mobilselskab, AT&T Wireless, der er kommet til salg. Et salg af aktierne i TDC kunne give SBC mulighed for at finansiere en del af det amerikanske opkøb. "Hvad angår vores øvrige internationale aktiviteter, så er de inde i en stabil udvikling og giver os stærke pengestrømme og en fornuftig indtjening," sagde SBC's finansdirektør, Randall Stephenson, tirsdag, da SBC fremlagde sit kvartalsregnskab. "Vi har ingen planer om at gøre vores investeringer likvide, men samtidig har vi heller ikke nogen internationale ekspansionsplaner," tilføjede han. (Børsen)

Søgemaskineoptimering stort fremskridt for Aalborg-virksomhed

For et år siden fik Aalborg-selskabet KS Gruppen, der forhandler transport-udstyr, en ny hjemmeside, men trafikken udeblev. Det fik selskabet til at droppe alle annoncer i telefonbøger og investere pengene i internet. Et bureau, der beskæftiger sig med søgemaskineoptimering, blev sat på sagen, og efter KS Gruppen er kommet højere op på resultatlisterne på søgemaskinerne, er der også kommet mere gang i internetforretning. Det får salgs- og marketingmedarbejder Peter Ibsen til at konkludere, at søgemaskiner er sagen for små virksomheder. "Tidligere, hvis man manglede noget, tog man telefonbogen og ringede til sin sædvanlige forhandler. Det gør man ikke i dag. Det første, folk griber til, er internet, hvor man i en af søgemaskinerne forsøger at finde det enkelte produkt", forklarer Peter Ibsen. (Erhvervsbladet)

Outsourcing vil presse små it-leverandører

Outsourcingsbølgen blandt store virksomheder lægger nu pres på små virksomheders it-leverandører. Det vurderer Mette Ahorlu fra analysefirmaet IDC. "De store forhandlere vil blive hårdt ramt, når deres kunder outsourcer indkøbsfunktionerne til en stor leverandør. De store forhandlere vil søge ned i markedet. Det vil føre til et større pres på de små forhandlere, der har specialiseret sig i mindre virksomheder", siger hun. (Erhvervsbladet)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere