SCO udlover dusør på Mydoom-forfatter

Unix-selskabet SCO har udlovet en dusør på 1,5 millioner kroner for oplysninger, som fører til, at programmøren bag Mydoom-ormen bliver dømt. Ormen orkestrerer et angreb på SCO's websted.

Unix-selskabet SCO Group følger i Microsofts fodspor og udlover en dusør på halvanden million kroner for oplysninger, som kan føre til, at ophavsmanden til Mydoom-ormen kommer bag tremmer.

Mydoom-ormen, som har slået rekorden i at sprede sig hurtigt på internet, får blandt andet inficerede Windows-pc'er til at oversvømme SCO's websted med forespørgsler i et såkaldt denial-of-service-angreb. Det starter 1. februar.

Microsoft har tidligere udlovet tilsvarende dusører for oplysninger om, hvem der har skrevet Blaster- og Sobig-virusserne, som sidste år inficerede millioner af Windows-pc'er verden over.

Indtil videre har dusørerne dog ikke givet resultat. Det amerikanske forbundspoliti, FBI, har fået mange henvendelser på grund af dusørerne, men endnu er programmørerne bag dem ikke fanget.

SCO Group er selv kommet i stormvejr, fordi selskabet hævder, at dele af open source-styresystemet Linux er tyvstjålet fra Unix, som SCO ejer en del af rettighederne til. Det har fået SCO til at lægge sag an mod IBM og true kommercielle Linux-brugere med sagsanlæg, hvis ikke de betaler licens.

SCO's websted blev ifølge selskabet selv lagt ned af oversvømmelsesangreb adskillige gange sidste år. Der var dog spekulationer om, at Unix-selskabet blot hævdede at være under angreb fra Linux-miljøet.

Denne gang føler koncernchef Darl McBride sig dog tvunget til at reagere.

- Denne gang er det langt værre. Det skader ikke blot vores selskab, men også systemerne og produktiviteten i en lang række andre selskaber og organisationer over hele verden, siger han.

- Vi ved ikke, hvor angrebet kommer fra, eller baggrunden for det, selv om vi har vores mistanker, tilføjer SCO-direktøren. Over for IDG News Service ønsker han dog ikke at udbygge, hvad de mistanker går ud på.

- Dette er en kriminel handling, som må stoppes, nøjes han med at konstatere.

Microsoft har endnu ikke besluttet, om selskabet også vil udlove en dusør for oplysninger, som fører til, at programmøren bag Mydoom bliver fanget.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere