TDC's musikleverandør punger ud til patent

Microsoft, Tiscali og selskabet OD2, der distribuerer online-musik til de europæiske musikbutikker på internet, har bidt i det sure æble og indgået en aftale med det amerikanske selskab E-Data. Amerikanerne havde lagt sag an, fordi de har patent på at købe musik på internet og brænde det på en cd.

Endnu en gang har et flere år gammelt patent vist sig at være en solid kilde til indtjening, når det gælder nye teknologiske tjenester.

Denne gang er selskaber som Microsoft, Tiscali, musikkæden HMV og musikdistributionsselskabet OD2 krøbet til korset og har indgået et forlig med amerikanske E-Data.

E-Data havde slæbt hele bundtet i retten for at bryde et patent, som ifølge E-Data også dækker online-køb af musik, som derefter brændes på en cd.

Dækker tjenester med kode

Så konkret er patentet fra 1985 dog ikke formuleret. Det dækker derimod tjenester, hvor brugerne "anvender en autorisationskode" for at overføre musik fra "et fjerntliggende sted".

OD2 har i praksis monopol på at distribuere musik i Europa og leverer også indholdet til TDC's musikbutik på internet.

E-Data valgte Tyskland som slagmark, fordi det er et stort marked, og der var udsigt til en hurtig afgørelse på sagen.

Nu har Microsoft, Tiscali og OD2 i stedet valgt at indgå et forlig. Selskaberne vil dog ikke ud med, hvor meget de skal betale. Derimod står det klart, at de nu får lov til at sælge musik i hele verden uden at bryde E-Datas patent.

E-Data har også haft et amerikansk patent, men det er udløbet. Tilbage er patentet i ni europæiske lande.

E-Data øjner nu flere muligheder for at tjene penge på det. Blandt andet forbereder Apple sin musiktjeneste Itunes til det europæiske marked.

E-Datas patent gælder dog ikke Danmark, og markedsdirektør Thomas Hüttel fra TDC's internet- og fastnetforretning har slet ikke hørt om patentsagen. Han forventer også, at leverandøren OD2 klarer den slags problemer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere