Artikel top billede

Verdens største online-spil fejrer ny udvidelse i aften

Mange butikker holder midnatsåbent, og lanceringen af Mists of Pandaria fejres med store fester i flere europæiske byer.

Den fjerde store udvidelse til verdens mest populære online-spilunivers World of Warcraft (WoW) lanceres den 25. september. I Danmark holder mange forretninger midnatsåbent mandag for at fejre lanceringen af Mists of Pandaria. Det gælder blandt andet alle Blockbuster-butikker, hvor der også er gaver som T-shirts og plakater til de første der køber spillet i hver butik.

Den seneste udvidelse tilføjer et nyt kontinent til det kendte WoW-univers. Her er der også mange nye skabninger, herunder de kæmpende pandaer. Samtidig er der en række andre ændringer, såsom en ny klasse, munken, og nye udfordringer til spillere med højt level.

Det er nok ikke tilfældigt, at Blizzard har valgt et panda-tema til denne udvidelse. Firmaet forsøger at vinde flere spillere i Kina, og her er pandaen et meget populært symbol. Der er kun få pandaer tilbage i verden, og de fleste af dem lever i Kina.

Ligesom pandaen er WoW også truet af udryddelse i den benhårde overlevelseskamp online. WoW er dog stadig det største MMORPG (Massively Multiplayer Online Roleplaying Game), men mange spillere er forsvundet.

I 2010 havde WoW mere end 12 millioner spillere, men det er faldet til omkring ni millioner. Det menes, at halvdelen af dem er kinesere. Derfor har det kinesiske marked en meget stor betydning for WoW-firmaet Blizzard.

I foråret måtte selskabet sige farvel til 600 medarbejdere eller omkring 10 pct. af de ansatte.

Blizzard har forsøgt forskellige strategier for at holde på spillerne. Der er nu en meget begrænset free-to-play version, hvor man kan prøve en lille del af spillet uden at betale.

Spilfirmaet har også forsøgt at få spillere til at binde sig til et 12 måneders abonnement ved at lokke med en gratis kopi af Diablo III, tidlig adgang til nyt materiale - og en flyvende hest til spillet.

I december 2010 kom Cataclysm-udvidelsen til WoW med nyt indhold, og det faldende brugertal kan også forklares med, at mange spillere efterhånden er kommet gennem denne udvidelse.

Men faldet skyldes også, at der efterhånden er mange nye konkurrenter som Star Wars: The Old Republic, Guild Wars 2, Diablo 3 og Runescape.

I forbindelse med lanceringen har Blizzard inviteret til fester i flere europæiske byer, herunder Stockholm, Köln, London, Paris, Milano og Madrid. Her er der live-musik, konkurrencer og præsentationer i timerne inden midnat, hvor spillet sættes til salg. I Stockholm opfordres deltagerne til at klæde sig ud i WoW-kostumer.

Der er muligvis også en særlig forbindelse til Danmark i det nye spil. Flere af de mest opmærksomme har undret sig over, at spillets logo bruger et Danmarkskort som baggrund.




IT-JOB

SporingsGruppen ApS

App-udvikler

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Backend-udvikler til ny platform i Azure

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Generalist med flair for økonomi i projekter og drift

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Generalister til PMO og strategiimplementering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere