Artikel top billede

Krigen om fremtidens sim-kort er slut

Nu er der enighed om det nye sim-kort, som kun er halv så stort som det nuværende micro-sim-format.

Efter en længere strid om fremtidens standard for sim-kort ser det nu ud til, at parterne er nået til enighed. I en pressemeddelelse fortæller European Telecommunications Standards Institute (ETSI), at man har vedtaget et nyt format for sim-kortet på et møde i den såkaldte Smart Card Platform Technical Committee.

Det nye såkaldte "fourth form factor card" er 40 procent mindre end det nuværende micro-sim-format. I forhold til et almindeligt sim-kort er størrelsen reduceret til en fjerdedel. Kortet måler 12,3 x 8,8 x 0,67 mm. Det har den samme funktionalitet som de nuværende sim-kort og det kan sættes ind i en holder, så man kan bruge det i eksisterende telefoner. Så den eneste fordel er altså, at kortet kræver mindre plads i telefonen.

Det ser ud til at Apple har sat sig igennem med sit forslag til fremtidens sim-kort. Apple har kæmpet for at få støtte til sit nano-sim format og lovet at andre producenter kan få licensfri adgang til teknologien.

På den anden side stod Nokia, RIM og det Google-ejede Motorola, der kom med deres eget forslag til afløseren for det 20 år gamle sim-kort.

Deres forslag minder om microSD-hukommelseskortet, mens Apple ønskede at beholde det klassiske sim-design med en mindre plast-kant. Det nye kort består kun af chippen med en meget lille kant.

I Apples iPhone, iPad og Nokias Lumia anvender man allerede micro-sim-formatet. Det nye 4FF eller nano-sim-kort er nogenlunde lige så langt, som micro-sim-kortet er bredt. Nokia har kritiseret, at brugerne kan komme til at sætte kortet på den forkerte led i en micro-sim-slot, og finnerne har tidligere truet med at boykottere standarden og nægte licens til de nødvendige patenter.

Men ETSI regner med, at de 4,5 milliarder sim-kort som produceres hvert år snart kommer i det nye og mindre format.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere