Bagdørs-angreb mod Linux forhindret

Et forsøg på at lægge en trojansk hest ind i selve kernen af koden til open source-styresystemet Linux blev forhindret. Angrebet blev forsøgt på en server, som indeholdt en kopi af kildekoden til Linux.

Det lykkedes at stoppe et angreb på selve kernen af open source-styresystemet Linux.

Udviklere af kernen til Linux opdagede onsdag forsøget på at lægge en trojansk hest på en server, der indeholder en kopi af kildekoden til styresystemet.

En del af kernen i Linux-softwaren på serveren, kernel.bkbits, var blevet ændret, så ophavsmanden til angrebet ved hjælp af den trojanske hest kunne skaffe sig adgang til de operativsystemer, som bliver udviklet ud fra kildekoden. Samtidig gav han sig ud for selv at være udvikler af styresystemet til Linux.

Kernel.bkbits bliver ifølge Larry McVoy, som administrerer serveren, mest brugt som legeplads for Linux-udviklere, og højst en håndfuld af dem nåede at downloade den inficerede kode.

Manden bag opfindelsen af Linux, finnen Linus Torvalds, ser angrebet som en illustration af både stærke og svage sider i forbindelse med den måde, som Linux udvikles.

På den ene side er det en fordel, at der ikke er et enkelt sted, hvor Linux-koden grundlæggende kan angribes, fordi kildekoden er distribueret til flere forskellige steder.

På den anden side betyder det ifølge Torvalds også, at der er flere mål for hackere.

De største distributører af Linux, så som selskaberne Red Hat og Suse, bruger serverne kernel.org og Linux.bkbits.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere