Verdenskongres om Tetra i Danmark

Bella Center i København lægger lokaler til en verdenskonference i den omstridte mobilteknologi Tetra, som de danske kunder stadig ikke har taget til sig. Til gengæld er der masser af dansk industri på området.

25. november samler Bella Center i København alt, hvad der kan krybe og gå inden for industrien bag mobilteknologien Tetra, der er målrettet til beredskab som politi og brandvæsen.

Tetra-selskabernes brancheorganisation har valgt København som centrum for sin sjette verdensudstilling, selv om Tetra-teknologien har været ude i et veritabelt stormvejr herhjemme.

Først i sidste uge meldte Danmarks første, kommercielle Tetra-kunde, HT-busserne i København, sig, og undervejs i den flere år lange debat har der været rejst tvivl om, hvorvidt det danske beredskab overhovedet har brug for teknologien.

Prioriterer på netværket

Tetra udmærker sig ellers ved at tilbyde prioritering af samtalerne på netværket, så kun de vigtigste går igennem, ligesom det er muligt at kalde en hel gruppe brugere på én gang. Det er funktioner, som netop politi, brandvæsener og andre i beredskabet har brug for.

Andre steder i Europa er beredskabet derfor også skiftet til mobilteknologien, påpeger Rob Lovett, som er pressechef for Tetra-branchens internationale organisation, Tetra MoU.

Han oplyser, at det var vigtigt at ramme det nordiske marked med den nye udgave af verdenskongressen, som organisationen kalder sit arrangement. At det lige blev Danmark, hænger dog sammen med en lufthavn med masser af afgange få kilometer fra Bella Center.

Rob Lovett påpeger dog også, at den danske industri i den grad er oppe på dubberne trods den til tider barske Tetra-debat.

Otte ud af de 45 leverandører af netværksudstyr, terminaler og systemintegration til Tetra, som udstiller i Bella Center, er danske. Desuden har Motorola, som driver det ene af de to danske Tetra-netværk, en stor udviklingsafdeling inden for teknologien i Glostrup vest for København.

I det hele taget har Tetra-branchen svært ved at få øje på nogen krise for teknologien, sådan som den danske debat har givet udtryk for. Salget af Tetra-udstyr er næsten fordoblet det seneste år, og der har aldrig været flere udstillere på konferencen.

Derfor regner Rob Lovett også med, at antallet af deltagere lander mindst på de 1000, som har været med de foregående år. De fleste deltagere kommer fra Europa, men der kommer besøgende fra alle verdensdele.

Konferencen varer fra 25. til 27. november.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere