Kinas regering investerer i Linux

Den kinesiske stat vil investere i Linux-baserede computer-systemer. Planen er at skubbe en industri omkring Linux i gang i det store land, hvor blandt andre Microsoft, Oracle og IBM i dag dominerer.

Regeringen i Kina lægger planer for en større investering, som skal kickstarte en industri inden for Linux i landet.

Investeringen er ifølge en kinesisk viceminister, Gou Zhongwen, i en størrelsesorden, der kan betyde alvorlig konkurrence til Microsoft, skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Linux giver os mulighed for et gennembrud inden for udvikling af software, men sådan et marked kan ikke udvikles i stor stil uden støtte fra staten, siger ministeren, som dog ikke vil sætte beløb på investeringen.

Kineserne skeler naturligvis også til, at Linux og andre open source-programmer kan kopieres og tilpasses gratis, og bliver investeringen en realitet, kan det betyde alvorlig konkurrence til blandt andre Microsoft i landet, som har en af verdens hurtigst voksende IT-industrier.

IT-markedet i Kina vokser omkring 20 procent om året, og salget af software ventes ifølge analysefirmaet IDC at nå et beløb på over 198 milliarder kroner i 2005. På nuværende tidspunkt er IT-industrien ud over Microsoft domineret af Oracle, IBM, Sybase, UFSoft og Kingsoft.

Kinesiske embedsmænd har tidligere været ude med udtalelser om, at de foretrækker open source-software, da de mener, det er en bedre forsikring mod indbrud i statens computersystemer.

Så sent som i september aftalte Kina, Japan og Sydkorea at samarbejde om opbygningen af et computer-system, som skal blive et alternativ til Microsofts Windows.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere