B&O's teleforretning har rejst sig igen

B&O-datterselskabet Telecom formår igen at tjene penge på sine designer-telefoner. Frem for alt er det lykkedes at øge eksporten.

Salget af designer-telefoner i B&O Telecom er tilbage på ret køl, og der er igen pæne sorte tal på bundlinjen efter tre år med stødt nedgang.

Overskuddet for regnskabsåret, der sluttede med udgangen af maj, lyder på 25 millioner kroner i forhold til et tab året før på to millioner kroner. Omsætningen er steget 13 procent til 297 millioner kroner.

Skuden er ifølge administrerende direktør Peter Thostrup vendt, blandt andet fordi salget af selskabets nye eksklusive trådløse telefoner er kommet i gang.

- Væksten er sket i kraft af, at vi har solgt flere telefoner per B&O-butik, end vi tidligere har gjort. Vi er gået fra en portefølje af klassiske trådede telefoner til trådløse som Beocom 2 og 6000. De er i et andet prissegment end de gamle modeller, og det hjælper os, siger direktøren.

Godt en fjerdedel af omsætningen sker på udenlandske markeder i forhold til kun knap to procent året før.

Produktion til Malaysia

Bang & Olufsen Telecom A/S Årsregnskab
Millioner kroner2002/20032001/2002
Omsætning297,2263,4
Resultat af primær drift (EBIT)34,4-3,9
Resultat før skat 34,93,5
Resultat25-2,5
Egenkapital64,239,2
Antal ansatte7580
Et andet væsentligt element på vejen til det bedre resultat er færre omkostninger. Blandt andet er produktionen af de ældre telefonmodeller flyttet til Malaysia og en håndfuld færre ansatte møder på arbejde på selskabets adresse i Struer.

Direktøren pointerer dog, at der ikke er udskrevet fyresedler.

Omkring halvdelen af det to-cifrede overskud på bundlinjen stammer dog fra, at B&O Telecom har ændret sin regnskabspraksis. Det løfter resultatet 13,4 millioner kroner.

I juni flyttede B&O Telecom sin udviklingsafdeling over i søsterselskabet B&O Audiovisuel, og for hele indeværende år venter selskabet et resultat, der minder om sidste års.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere