Fusioner mellem bankers IT-centraler på vej

Fusionsbølgen mellem de selskaber, der driver og udvikler pengeinstitutters IT-systemer, rykker nærmere. Årsagen er Nykredits overtagelse af Totalkredit, som muligvis også fører til sammenlægning af to finansinstitutters IT-centraler.

Hidtil har det gået trægt med fusioner mellem de selskaber, der driver og udvikler IT-systemer for den finansielle sektor, selv om fusioner kunne gavne i konkurrencen med branchens storspillere.

Men med Nykredits overtagelse af Totalkredit er der udsigt til, at der slås hul på bylden, og fusioner mellem bank-IT-selskaberne tager fart, skriver Berlingske Tidende.

På det danske marked er de væsentlige spillere inden for finanssektorens IT-drift DMdata med Mærsk Data og Danske Bank i ryggen, BEC, Sparekassernes Data Center (SDC), JN Data og Bankdata. Men også IBM har meldt sig på banen på det nordiske finansmarked, blandt andet med overtagelsen af Nordeas og SDC's IT-drift.

Firmaet bag Nykredits IT-drift er JN Data, som også Jyske Bank har andel i. Men med sammenlægningen af Totalkredit og Nykredit er det oplagt, at pengeinstitutternes IT-centre lægges sammen.

Dermed er det sandsynligt, at BEC mister Totalkredit, som i stedet ryger over til JN Data. BEC's direktør, Claus Gundborg vil ifølge Berlingske Tidende ikke kommentere, om han har diskuteret samarbejde med JN Data.

- Det er klart, at når to så store realkreditinstitutter som Nykredit og Totalkredit slår sig sammen, er der nogle ting, man vil gøre i fællesskab. Vi har et åbent sind over for, om der er stordrift ved at gå sammen med andre. Det undersøger vi løbende, siger han dog til avisen om den nye situation.

Formand for JN Datas bestyrelse og direktør i Jyske Bank, Leif Larsen, mener, at et samarbejde om IT vil være "et af de naturlige emner at diskutere" i forbindelse med sammenlægningen af de to kreditinstitutter.

Ud over mulige fordele i kampen med konkurrenterne vil fusioner give massive besparelser.

Selve driften af bankernes IT er ikke så svær at outsource eller lægge sammen. Systemudviklingen er derimod humlen i og ofte stopklodsen for forhandlinger mellem IT-selskaberne, blandt andet fordi bankerne ikke bruger de samme programmer.

JN Data har været en af de mere fusionslystne frontløbere, men hverken forhandlinger med SDC eller BEC har hidtil kastet nye konstellationer af sig, skriver Berlingske Tidende.

SDC direktør, Jørgen Giversen, har ellers tidligere - blandt andet gennem Computerworld Online, sendt invitation ud til fusioner mellem bankernes IT-selskaber.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere