Svar udbedes, Stig Hølledig

Han har lige taget jagttegn og måler sin succes i penge. Han vil gerne være bedre til at holde fri og er præget af jysk påholdenhed. Mød Stig Hølledig, stifter af Corebit, som nu arbejder som IT-investor fra Næsseslottet ved Holte. Han svarer her på spørgsmål fra Computerworld Onlines rodekasse.

- Hvad laver du, når du ikke arbejder?

- For det første så arbejder jeg stadigvæk meget. Også selvom jeg egentlig har muligheden for ikke at gøre det. Men når jeg ikke arbejder, har jeg forskellige fritidsinteresser. Jeg tog jagttegn sidste år, og jeg spiller golf, løber og dyrker roning.

- Hvis du skulle lægge dit liv helt om, hvad skulle der så ske?

- Jeg lagde jo egentlig mit liv om, da jeg solgte Corebit og kom ud af Icon. Så stod jeg lige pludselig og skulle finde ud af, hvad jeg skulle med mit liv. Og jeg valgte så at blive det, der med noget meget fint hedder business angel, som giver en masse muligheder og er smadder spændende.

Men egentlig har det også været svært. Da jeg havde Corebit, arbejdede jeg utrolig meget og havde store krav til mig selv og store krav til mine medarbejdere. Det er svært sådan lige pludselig at lægge det fra sig. Jeg tror, det er det, der gør, at jeg faktisk stadig bruger meget tid på arbejde. Selvom jeg godt kunne tage fri en dag, så har jeg stadig lidt dårlig samvittighed over at gøre det. Så hvis jeg skulle lægge mit liv mere om, er det nok det, jeg skal blive bedre til. For i virkeligheden kan jeg for eksempel tage med min søn ind på Strøget en torsdag eftermiddag, hvis jeg har lyst til det, eller tage fri en hel dag og gå på jagt.

- Hvad har været ugens vigtigste opgave for dig?

  • Stig Hølledig
  • 44 år.
  • Gift med Lone. Sammen har de sønnerne Toke på 15 år og Malte 13 år.
  • Civilingeniør fra Ålborg Universitet, 1985.
  • Ansat i Oracle-konsulentforretningen TPI, 1985.
  • Stifter konsulentfirmaet Sybase Consulting, 1992.
  • Stifter konsulentfirmaet, SAP Tech, 1994.
  • Direktør for Corebit, som er en sammenlægning af TPI, Sybase Consulting og SAP Tech, 1998.
  • Sælger Corebit til svenske Icon Medialab og fortsætter kort som administrerende direktør i selskabets danske forretning, 2000.
  • Starter som IT-investor i 2001 og har i 2003 bestyrelsesposter i Navision-huset Datapro og content management-firmaet Sitecore.
  • Medstifter og administrerende direktør i konsulentfirmaet Scott/tiger
  • - Det vigtigste for mig har ikke været i erhvervsøjemed, men at vi var til forældresamtale på min ældste søns efterskole her i weekenden. Det var jeg meget spændt på, men det var en utrolig positiv oplevelse, som jeg synes, de håndterede utrolig godt. Meget fremadrettet og med fokus på det positive, selvom der selvfølgelig også er nogle områder, hvor han kunne udvikle sig.

    Hvis man skal tage det firmamæssige, så har vi lige fået lavet regnskaber for den første periode i Scott/tiger og kan se, at det faktisk allerede løber rigtig fint rundt. Så det er jo helt fantastisk.

    - Hvad betyder penge for dig?

    - Først og fremmest giver de jo frihed. Og det er jo penge, der har givet mig friheden til at kunne lægge mit liv om og ikke skulle tænke på, at få en løn hjem hver måned. Men det er ikke, sådan jeg bruger en masse penge. Jeg er sådan lidt jysk påholdende.

    Men penge betyder også noget for mig på den måde, at i alle de år, hvor jeg var i og udviklede Corebit, var penge den måde, jeg målte min succes. Det lyder måske lidt snæversynet, men det er et godt objektivt kriterium, og noget at arbejde hen imod, at virksomheden et år skulle tjene så og så mange penge, og året efter skulle den gerne tjene nogle flere penge for at vise, at det var en succesfuld forretning.

    Men det er ikke, sådan at det ikke er sjovt at lave noget, der ikke giver penge. For eksempel laver vi klaverkoncerter ude på Næsseslottet, og det er der ingen penge i. Men det er bare så smukt, når der kommer en pianist og spiller på sit flygel i smukke omgivelser, og det hele går op i en højere enhed.

    - Hvad er den største succes, du har oplevet rent jobmæssigt?

    - Det er Corebit og salget af Corebit. Når jeg ser tilbage på det, var jeg dengang 100 procent sikker på, at det var det rigtige for Corebit. Så da jeg havde siddet hele natten og forhandlet og fået salget på plads, kan jeg huske, jeg var sådan helt høj, da jeg kom hjem om morgenen. Det var egentlig ikke så meget pengene, de er selvfølgelig som sagt et mål for succes, men det var det, at det var det rigtige, der var sket.

    - Hvad er danskernes værste egenskab?

    - Nu bliver det nok lidt politisk. Men det er nok janteloven, sådan lidt bredt fortolket med at man ikke skal tro, man er noget, og alle skal være meget lige. Det med at være lige sker i Danmark ved, at man forsøger at omfordele det hele via skatten, så det til sidst bliver så kompliceret, at der ikke er nogen, der kan finde ud af, hvad der sker.

    Jeg har boet i Schweiz i en periode, og dernede fungerer det næsten helt modsat. Når man betaler skat til vejene, kan man se, at pengene bliver brugt på vejene. Man kan se, hvad pengene går til, og skatten er ikke så høj. Så sidder man dernede og tænker på, hvorfor det skal være sådan i Danmark, når det i virkeligheden fungerer lige så godt i Schweiz. Det ideelle er måske ikke at få det lige som i Schweiz, men en løsning midt i mellem, hvor hele det morads blev mere simpelt, tror jeg kunne være meget gavnligt for Danmark.

    - Hvad mener du om udtrykket "din egen lykkes smed"?


    Fem webadresser fra 'Foretrukne'-listen på Stig Hølledigs computer:
  • www.naesseslottet.dk
  • www.google.com
  • www.scott-tiger.dk
  • www.sitecore.dk
  • www.datapro.dk
  • Det kan jeg godt lide, fordi jeg har set med mig selv og mange andre, at man jo kan, hvis man vil det, og hvis man tør. Og man kan i virkeligheden meget mere, end man tror.

    - Hvis man for eksempel skal lave sin egen virksomhed, skal man turde løbe en risiko. Der er mange iværksættere, der virkelig brænder for deres ideer og går for næsten ingen løn og knokler og nogle gange sætter deres hus i pant, for at det kan lykkes. Og dem har jeg enormt stor respekt for. Hvis man skal have en virksomhed til at fungere succesfuldt, skal man investere meget i det - både energi og økonomisk. Men så er der også meget, der kan lykkes, som eksempelvis Sitecore.

    - Hvornår har du sidst sagt "hold kæft" på din arbejdsplads?

    - Det har jeg aldrig sagt. Jeg er ikke sådan at hidse op. Jeg tror ikke engang, jeg har sagt det til mine unger, men det har jeg jo nok.

    - Hvem er din største helt?

    - Jeg synes ikke, jeg har nogle egentlige helte, men jeg har selvfølgelig nogen, som jeg har utrolig stor respekt for. Og inden for vores branche er det sådan en som Bill Gates. En som ham kan man jo ikke andet end have respekt for, fordi det, han har lavet, er helt fantastisk. Så hvis jeg skal nævne en der kommer lidt derhen ad, så er det nok ham.

    - Hvad får dig til at blive ved med at synes, at dit job er sjovt?

    - Det er sjovt at være med i noget, som jeg tror på og kan se, udvikler sig og bliver større. I øjeblikket er det vigtig for mig, at jeg i de virksomheder, jeg er i på bestyrelsesniveau, kan se, at nogle af de ting, jeg gør, påvirker virksomheden og virker. Det giver mig et kick. Og det sker heldigvis jævnligt, at jeg kan bidrage med noget, selvom jeg selvfølgelig sidder lidt ude på sidelinjen.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    EG Danmark A/S
    Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere