Priskrigen gør ondt på Sonofon

Mobilselskabet Sonofonshar tabt en stor klump kunder gennem de seneste tre måneder, og kampen mod konkurrenterne i priskrigen på mobilmarkedet sætter en alvorlig bremse for selskabets vækst. Hovedejeren, norske Telenor, taler nu åbent om at købe den anden ejer, Bellsouth, ud.

Sonofon mistede 56.000 kunder i tredje kvartal alene, og dem, der blev tilbage, betalte som konsekvens af priskrigen på mobilmarkedet ikke så meget for minutterne som tidligere.

Grunden til kundernes farvel finder Sonofons konstituerede direktør, Tage Reinert, blandt andet i, at selskabet ikke var hurtig nok på banen med sit produkt til selvbetjening på internettet, Selvhenter.

Men Sonofon ville ikke tilbyde de lave priser på sine almindelige abonnementer, så kunderne fandt andre udbydere til deres mobilsnak, og med udgangen af tredje kvartal var der 1,1 millioner kunder tilbage.

- Det er baggrunden for, at vi mistede nogle kunder i tredje kvartal. Vi var jo desværre henne i september, inden vi for alvor kom i gang med Selvhenter, siger Tage Reinert.

Han hæfter sig dog ved, at tallet for de først ni måneder er mindre slemt, med et tab på 12.000 kunde, som samtidig har talt 12 procent mere i telefon.

Det faktum har dog ikke været i stand til at løfte omsætningen. Den er omvendt faldet en anelse fra andet til tredje kvartal. Men ifølge Tage Reinert skyldes en stor del af det også sæsonudsving.

Han vil hellere se på, at omsætningen er steget 3 procent i forhold til samme kvartal for et år siden, selvom han medgiver, at det er nye tider for mobilselskabet.

- Det er en anderledes situation, end vi har haft før, hvor vi har vist større vækstrater. Men vi fastholder trods alt vores bundlinje, siger han og henviser til, at Sonofon tjente 35 millioner kroner både i tredje kvartal i år og sidste år.

Men set over de seneste ni måneder er overskuddet ikke langt fra at være halveret. Det er faldet fra 108 millioner kroner til 61 millioner kroner.

Sonofon fyrede så sent som i går 80 af sine omkring 1040 ansatte som led i en størrre sparerunde som konsekvens af priskrigen.

Sonofon er ejet af amerikanske Bellsouth og norske Telenor. Den norske ejer har netop i dag sagt klart, at den gerne vil overtage Bellsouths aktiepost på 46,5 procent, men de to ejere kan ikke blive enige om prisen.

I forvejen er der forlydender om, at uenigeheden mellem ejerne er skyld i, at det endnu ikke er afgjort, hvem der skal sætte sig permanent i chefstolen efter tidligere administrerende direktør Ulrik Bülow.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere