Artikel top billede

Dansk e-forlag: Vi "sælger" mere end Apple

Der bliver hentet flere e-bøger hos danskstiftede Bookboon end Apple, praler firmaer.

I sidste uge gav Apple sit bud på den fremtidige digitale lærebog. På tre dage blev der hentet over 350.000 af bøgerne.

Men det imponerer ikke hos danskstiftede BookBoon, der i flere år har udgivet gratis ebøger.

"Apples udspil er lækkert, men 350.000 downloads på tre dage må være lidt skuffende. På den samme tid havde vi 520.000 downloads, og vi havde ikke Apples store PR-maskine til hjælp," siger Thomas Buus Madsen, der nu er bosiddende i London i takt med firmaet har udvidet til 30 markeder.

Bookboon har på få år vokset sig store ved at servere gratis reklamefinansierede rejseguides og lærebøger til elever på universiteter og andre læreinstitutioner. Der ligger reklamer inde i bøgerne.

Den model har givet Bookboon.com en global vækst i downloads på over 500 procent i løbet af 2011.

Undervisere skriver

Sammenligningen med Apple er dog ikke helt fair. Alle Bookboons udgivlser er gratis. Flere af de titler, som Apple sælger, koster penge.

Desuden er Apples nye lærebogsformat<span> proppet med lydspor, videoklip og interaktivt grafik. Bookboon formidler bøger i pdf-format.</span>

Men firmaet, som Thomas Buus Madsen startede med sin bror på Frederiksberg i begyndelsen af sidste årti, tror på en fremtid med lærebøger i et simpelt format. 250 bøger er ved at blive skrevet, så hylderne snart tæller 1000 forskellige titler.

"Vi har haft en voldsom vækst i USA og Europa i 2011, så med 250 bøger på vej er vi sikre på at nå 60 millioner hentede bøger i 2012," siger Thomas Buus Madsen.

BookBoons bøger bruges blandt andet på CBS, DTU og Handelshøjskolen i Aarhus. Flere af bøgerne er skrevet af nuværende og tidligere undervisere på læreinstitutionerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere