Telia: Unødvendigt med dansk direktør

Kenneth Karlberg, nordisk direktør for Telia, fastslår nu, at selskabet vil forsøge at klare sig uden en dansk frontfigur, efter den arbejdende bestyrelsesformand Terje Christoffersen er blevet forfremmet.

Direktøren for Teliasoneras forretning i Norden og Baltikum, Kenneth Karlberg, har ikke tænkt sig at gå på jagt efter en ny frontfigur til den danske forretning. I går forfremmede Teliasonera nordmanden Terje Christoffersen, efter kun trekvart år som landechef og arbejdende bestyrelsesformand i Danmark.

Terje Christoffersen skal fremover være medlem af koncernledelsen med ansvar for enheden marketing, produkter og tjenester.

I pressemeddelelsen om Terje Christoffersens farvel til Danmark skrev Telia ellers, at den danske ledelse kun skulle referere til Kenneth Karlberg "indtil videre".

- Men vi forsøger at drive det uden en dansk landechef, og hvis det fungerer, forbliver det sådan, fortæller den nordiske direktør.

Han kan godt forstå, hvis de 1100 medarbejdere i Telia i Danmark er lidt bekymrede, efter de igen har mistet en dansk frontfigur.

- Det har været en turbulent periode i det danske selskab, siger Kenneth Karlberg.

Men han fastslår, at den tilsyneladende zig-zag-kurs, hvor danske landechefer er kommet og gået, hænger mere sammen med ændringer i Telia-koncernen, end med det danske selskab.

Kenneth Karlberg afviser at spekulere i, hvor længe den nuværende ledelse i Danmark holder, efter der har været udskiftning på stort set alle poster de seneste par år. Men han fastslår, at han betragter den nuværende struktur med Peter Bredgaard i spidsen for fastnet, Jesper Brøckner for mobil og Ole Simonsen for Stofa som holdbar.

Kenneth Karlberg pointerer, at Telia stadig vil se på det danske marked som en helhed, selv om der mangler en frontfigur til at koordinere forretningsområderne. Den opgave skal Kenneth Karlberg selv varetage fra sit kontor i Sverige.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere