Telia igen uden dansk direktør

Telia efterlader igen sit blødende, danske datterselskab uden styrmand. Landechefen, nordmanden Terje Christoffersen, bliver forfremmet efter blot trekvart år på posten, og der er ingen afløser klar. Selv mener Terje Christoffersen dog ikke, at der er tale om et tomrum.

Stolen på chefkontoret i Telias danske hovedkontor i Glostrup vest for København står igen gabende tom.

Nordmanden Terje Christoffersen forlader posten som landechef efter blot trekvart år i Danmark.

Teliasonera forfremmer ham til medlem af koncernledelsen med ansvar for enheden marketing, produkter og tjenester.

Indtil videre ingen afløser

Telia har ingen afløser for Terje Christoffersen klar. Direktøren for den danske fastnetforretning, Peter Bredgaard, og mobildirektør Jesper Brøchner, skal i stedet "indtil videre" referere direkte til selskabets nordiske direktør, Kenneth Karlberg.

Telia har forsøgt sig med talrige strukturer for den danske ledelse, men indtil videre har intet været tilstrækkeligt til at stoppe milliarderne i at fosse ud af kassen.

Terje Christoffersen er dog kommet nærmest og har reduceret tabene betragteligt. Men han startede også med at høvle 2,5 milliarder kroner af værdien af den danske fastnetforretning.

Telia har en lang tradition for at skille sig hurtigt af med de danske direktører, om end Terje Christoffersen er den første, som bliver forfremmet.

Zig-zag-kurs

Telia åbnede det danske bal med Claus Jacobsen ved roret. Han gik siden til Song Networks.

Derefter kom den tidligere Ericsson-direktør Kaj Juul-Pedersen til, men ham sendte den svenske koncernledelse på en uriaspost i et polsk datterselskab.

Siden fulgte en kort tid med Beate Bentzen, der havde erfaring fra HP, ved roret. Hun forlod officielt posten med den begrundelse, at Telias danske forretningsenheder nu skulle referere direkte til Sverige, så der ikke længere var brug for en dansk landechef. Den struktur blev dog ændret tilbage til landechef igen, da Terje Christoffersen tiltrådte sin post 1. januar.

Inden da havde nordmanden, der har en karriere som direktør for Telias norske mobilselskab, Netcom, bag sig, en overgang stået i spidsen for den danske mobilforretning. Han afløste mobildirektør Poul-Erik Olsen, som svenskerne gav en såkaldt sidelæns forfremmelse.

Terje Christoffersen fungerede også som bestyrelsesformand for den danske fastnetforretning, da den sidste år fyrede direktøren, Søren Støvring-Hallsson.

Til overflod skilte Telia sig også af med både direktøren for fastnettelefoni, Per-Erik Ångman, og internetdirektøren, Brian Gjerstrup, sidste år.

- Vi har kontrol over situationen
Nu, da Telia er tilbage med en struktur uden dansk landechef, har Terje Christoffersen ikke selv lyst til at tale om en zig-zag-kurs.

- Da jeg kom til, var der behov for en styrende hånd. I de seneste 12 måneder har vi fået et komplet ledelses-team på plads, så det behov er ikke så stort længere, siger han.

Den afgående landechef afviser, at han efterlader sig et tomrum i den danske ledelse.

- Jeg har sat en turn around-proces i gang sammen med resten af ledelsen, som har givet gode resultater. Vi har fokuseret forretningen - blandt andet har vi lukket ADSL - og reduceret bemandingen, så vi nu kører mere fokuseret, uddyber Terje Christoffersen.

- Nu synes vi, at vi har kontrol over situationen i Danmark, så når koncernchefen er af den mening, at min arbejdskraft er til mere nytte i koncernen end i Danmark, så har jeg sagt ja til det, forklarer han.

Ifølge Terje Christoffersen har Telia nu balance i den danske drift, men det er vel at mærke før afskrivninger på selskabets milliardinvesteringer i netværk i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere