Verisign tvunget til at lukke web-omvej

Domæneorganisationen ICANN har sat Verisign, som administrerer internetadresser i .com- og net-domænerne, stolen for døren. Verisign har derfor lukket en tjeneste, som brugerne er blevet ledt hen til, hvis de har tastet forkerte adresser, men domæneadministratoren fastslår, at kampen ikke er slut.

Det amerikanske domæne- og sikkerhedsselskab Verisign har - modstræbende og midlertidigt - lukket en tjeneste, som brugerne blev ledt videre til, hvis de tastede en forkert adresse i .net eller .com-domænet.

Verisign lukker tjenesten, Site Finder, efter krav fra organisationen ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers).

ICANN har hele tiden forholdt sig kritisk til tjenesten, og da det ikke hjalp at anmode Verisign om frivilligt at lukke omstillings-tjenesten, sendte ICANN's direktør, Paul Twormey, i stedet et brev til domænefirmaet, hvori han forlangte lukningen.

Verisign er allerede blevet sagsøgt af tre mindre domæneselskaber, som mener, at selskabet misbruger sit monopol på at administrere .net og .com-domænenavne.

40 millioner besøg
Brugerne blev ledt hen til Site Finder, hvis de tastede en internetadresse med endelsen .com eller .net, som ikke eksisterede. På Site Finder fik brugerne forslag til, hvilke adresser de kunne have ment, ligesom der var reklamer for øvrige tjenester fra Verisign. På de tre uger, tjenesten nåede at være i luften, kom der ifølge Verisign 40 millioner besøg.

Microsoft har indbygget en lignende tjeneste i sin Internet Explorer-browser, men den kan brugerne selv slå fra. Derimod har Verisign fået stor kritik for Site Finder, fordi mange internetbrugere er afhængige af at få fejlmeddelelser, hvis et domænenavn ikke eksisterer.

Blandt andre har formanden for Digital Forbruger Danmark, Peter Mogensen, anklaget Verisign for at skabe kaos på internet med sin nye tjeneste.

Forsøgte at dulme kritikken
Verisign har foreløbig efterkommet ICANN's ønske om at lukke Site Finder. Men vicedirektør Russell Lewis beklager sig over, at ICANN ikke har gennemført en formel høring om tjenesten, før kravet om lukning kom. Samtidig fastslår han, at Verisign vil vurdere sine muligheder, underforstået for at beholde Site Finder.

Verisign, som er hovedaktionær i danske Eurotrust, forsøgte at dulme kritikken ved at nedsætte sit eget ekspert-penal til at granske Site Finder. Russell Lewis mener, at millioner af brugere har taget godt imod tjenesten.

Omvendt argumenterer ICANN-direktør Paul Twormey med, at Site Finder kan have skadelige virkninger på internettets adressebog, DNS (Domain Name System).

Brugere, som taster ikke-eksisterende .com- og .net-adresser, bliver nu mødt med den lakoniske meddelelse "Not Found".

Relevant link

ICANN-direktør Paul Twomeys brev til vicedirektør Russell Lewis fra Verisign




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere