Artikel top billede

Lette og lækre ultrabooks sætter sig tungt på markedet

Taiwanesiske Acer forventer at alle bærbare computere kommer til at ligne ultrabooks.

I et interview med Taipei Times siger Acer-chef J.T. Wang, at ultrabooks bliver mainstream i de kommende fem år. Han forventer at alle bærbare pc'er og tavlecomputere kommer til at ligne ultrabooks. Det vil udviske grænsen mellem laptops og tablets.

Acer-chefen mener også, at ultrabook-platformen vil give nyt liv til Wintel-platformen - den kombination af Windows og Intel-processorer, som har været så succesfuld på pc-markedet i mange år.

Men i de sidste to år har Wintel stagneret, mener J.T. Wang. I denne periode har de mobile platforme haft en enorm vækst - ikke mindst med iPad'ens lancering - og på disse platforme er det Android, iOS og ARM, der dominerer.

Så ultrabook'en bliver set som Microsoft og Intels chance for at vinde det tabte terræn tilbage.

Intel har tidligere meldt ud, at man ser ultrabook'en som en touch-centreret platform. Det kommende Windows 8 bygger også på touch.

Det kommende år skal da også stå i ultrabook-computerens tegn, hvis man skal tro Intel. Firmaet har tidligere forudsagt at ultrabooks forventer at udgøre op mod halvdelen af markedet for mobile computere i 2012.

Acer forventer selv at sælge mellem 250.000 og 300.000 ultrabooks i årets fjerde kvartal. Men prisen er stadig for høj.  J.T. Wang mener at prisen skal holdes omkring 699 dollar for at få forbrugerne med - nogle af de første ultrabooks koster det dobbelte.

Det store gennembrud for ultrabooks kan komme på den store messe for forbrugerelektronik, CES, i januar, hvor der ventes at blive lanceret 30-50 nye modeller i alle prissegmenter.

Foruden det tynde og lette kabinet skal en ultrabook også kunne starte på få sekunder og køre i lang tid uden opladning - den samme oplevelse, som man kender fra en tavlecomputer. Desuden er det selvfølgelig et krav, at computere med ultrabook-betegnelsen skal bruge Intel-chips.

Apple har haft en computer, som man kan kalde en ultrabook, lige siden 2008 - MacBook Air. Den blev relanceret i en tyndere udgave i 2010 og har nu samme ydelse som MacBook Pro. Men Apple har ingen ambitioner om at presse priserne - MacBook Air koster fra 1.000 dollar og opefter.

Acer-chefen siger også i interviewet, at den globale it-industri nu fokuserer på udviklingslande, hvor der stadig er store vækstmuligheder. Foruden de klassiske BRIK-lande - Brasilien, Rusland, Indien og Kina - nævner han også Indonesien og Vietnam som lande, der står på spring.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere