Windows 8 er en af de bedste ting der nogensinde er sket for Intel. Sådan lød udmeldingen fra Intel-chef Paul Otellini på en teknologi-konference i denne uge, skriver ZDNet. Otellini afviste samtidig at ARM skulle være en trussel mod Intel.
Windows 8 kommer ellers både på x86-platformen og på ARM, men Intel gentog det gamle argument om, at de mange eksisterende Windows-applikationer ikke uden videre kan køre på ARM. Otellini sammenlignede Windows 8 på ARM med Apples beslutning om at skifte fra PowerPC til Intel - altså en meget kompleks opgave.
Men ellers havde Intel-chefen travlt med at lovprise det kommende Windows 8.
"Det er et meget godt operativsystem, ikke kun til pc'er, men vi tror også at det vil gøre det muligt for tablets at trænge igennem på massemarkedet, især hos virksomheder som ikke bruger dem i dag. Mange it-ansvarlige har bekymringer om sikkerheden, de bekymrer sig over besværet med at portere deres gamle applikationer til en Android-tablet eller til iPad," sagde Otellini.
Windows 8 har en mobil-inspireret brugerflade, Metro, og er optimeret til touch-skærme. Det betyder dog ikke, at man behøver sige farvel til det klassiske Windows.
"På Intel-baserede maskiner har du en knap, der basalt set fører dig tilbage til den klassiske Windows-oplevelse og det er essentielt set en softwareknap. Så du kører én manifestering af et operativsystem med to forskellige brugerflader, og det kræver ikke virtuelle maskiner," sagde Intel-chefen.
Han mener at x86-platformen har en unik fordel i forhold til ARM på Windows 8, fordi der allerede findes drivere til alle USB-enheder. Så det skulle f.eks. være nemt at overføre billeder fra et kamera til en Windows 8-tablet med x86-processor.
Otellini afviste også de mange spådomme om at pc-markedet er døende. Han henviser til at pc-salget stiger støt i lande som Kina, Indien og Brasilien, hvor den voksende middelklasse nu har råd til at købe computere.
"En af de ting vi er nødt til at gøre er at sikre at pc'en fortsat udvikler sig. Jeg mener at den har stagneret en smule. Mange har fortsat at sænke omkostninger og fjerne funktioner og gøre pc'en lidt mere kedelig end andre produkter inden for forbrugerelektronik, som f.eks. iPad-lignende enheder. Så Intel har sat sig som mål at genopfinde pc'en og det har vi allerede gjort flere gange tidligere," sagde han.
Her henviser Otellini selvfølgelig til Intels nye ultrabook-platform med meget tynde og lette computere, der starter stort set øjeblikkeligt. Konceptet kendes fra Macbook Air, men Intel forsøger at presse prisen ned, så den kommer på niveau med almindelige notebooks.