Artikel top billede

Dødsstød til Grooveshark? Sagsøgt for 100 milliarder kroner

Pladeselskab er for alvor ved at tage livet af den kontroversielle musiktjeneste Grooveshark.

Herhjemme er en DNS-spærring af musiktjenesten Grooveshark måske på vej. Men den kontroversielle tjeneste har andre mere alvorlige trusler at tage sig af.

Pladeselskabet Universal har bedt en domstol i New York om at lukke Grooveshark - og i samme ombæring er Grooveshark blevet sagsøgt for cirka 17 milliarder dollar (ca. 100 milliarder kroner). 

Det enorme beløb skyldes, at Universal mener at kunne bevise, at Grooveshark lyver om sine forretningmetoder, skriver CNET.

Grooveshark har hidtil hævdet, at musikken på Grooveshark uploades af brugerne. På den måde kan tjenesten holde sig på den rigtige side af loven og dække sig ind under Digital Millennium Copyright Act - DMCA.

DMCA betyder blandt andet, at nettjenester ikke er ansvarlige for deres brugeres uploads - så længe de fjerner ophavskrænkende indhold, når de bliver gjort opmærksom på det.

Men ifølge opsnappede emails er Groovesharks egne medarbejdere blandt de mest ivrige uploadere af musik til tjenesten. Det kan betyde, at Grooveshark kan blive gjort ansvarlig for systematisk brud på ophavsretten.

Universal mener, at Grooveshark - inklusiv firmaets direktører - selv har uploadet mindst 100.000 numre. 

Grooveshark ønsker ikke endnu at kommentere på sagen, der kan være et søm i tjenestens kiste.

Ifølge danske pladeselskaber er Grooveshark meget langsom og modvillig til at fjerne ophavskrænkende indhold, selv om de på hjemmesiden skriver, at de altid reagerer på henvendelser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere