Investorer: Cybercity er knap en mia. værd

Klaus Riskær Pedersens nye investorer mener, at Cybercity bliver værdisat alt for lavt. De regner med, at selskabet i løbet af et par år får en værdi på næsten en milliard kroner, og så understreger de, at Riskær kun fungerer som rådgiver for dem.

Cybercity bliver værdisat alt for lavt, når de nuværende ejere med den amerikanske investeringsfond Advent International i spidsen overflytter den danske internetudbyders aktier fra et holdingselskab til et andet for omkring 230 millioner kroner.

Hvis Cybercity følger de planer, som selskabet selv har meldt ud, så er forretningen et sted mellem 800 millioner kroner og en lille milliard værd.

Det siger den investor, der står i spidsen for Klaus Riskær Pedersens seneste købstilbud, venturekapitalisten Bruce McLaren.

- Cybercity er mindst det dobbelte af de 230 millioner kroner værd allerede i dag, så for os er det blot et spørgsmål om at gøre en god investering, lyder det på telefonen fra London.

Ejerne har spillet sig kortene af hænde

Bruce McLaren har sammen med den britiske finansmand Michael Goddard og den amerikanske venturekapitalist Frank Caufield budt 290 millioner kroner for de 87 procent af aktierne i Cybercity, som stadig ligger i det gamle holdingselskab, der nu er ved at blive lukket.

Dertil kommer, at de har fået Klaus Riskær Pedersens såkaldte familiefond, der i 2000 solgte Cybercity til Advent International, med til at overføre sit tilgodehavende på 166 millioner kroner.

Advent International har ingen kommentarer til Klaus Riskær Pedersen bud, og formanden for bestyrelsen i Cybercity og det nye holdingselskab, John Helmsøe-Zinck, ønsker ikke at kommentere situationen i detaljer.

Advent International har tidligere gjort det klart, at Cybercity ikke er til salg, men ifølge Bruce McLaren har de "spillet sig kortene af hænde" ved at likvidere det tidligere holdingsselskab. Han har sat sig grundigt ind i forholdene omkring transaktionen og mener, at det nu er op til likvidatoren i det gamle selskab, advokaten Kurt Skovlund, at vurdere, hvad der skal ske med aktieposten.

Kurt Skovlund er på ferie, men har tidligere udtalt til Computerworld Online, at han ikke kan beslutte, hvad der skal ske med aktierne, uden at spørge aktionærerne. Den udlægning tror Bruce McLaren ikke på.

Skal tage hensyn til familiefond

Han henviser til, at familiefonden har 166 millioner kroner til gode. De penge skulle komme til udbetaling, hvis Advent solgte Cybercity videre for et højt beløb. Nu hævder amerikanerne, at den lave salgspris får bonussen til at falde bort, men det er familiefonden ikke enig i.

Det må spille ind på Kurt Skovlunds beslutning, at fonden ikke får dækket tilgodehavendet ved den interne transaktion, men derimod gennem det nye købstilbud, mener Bruce McLaren.

Foreløbig har de nye investorer bedt om indsigt i Cybercitys bogholderi for at kunne danne sig et bedre grundlag for at byde på selskabet. Indtil de har fået dybt indblik i tallene bagved de officielle regnskaber, tør Bruce McLaren ikke sige, om investorerne har mod på at komme med et højere bud på den danske internetudbyder, hvis det bliver nødvendigt.

Ifølge manden bag det nye Cybercity-bud er det endnu ikke besluttet, hvilken rolle Klaus Riskær Pedersen skal spille, hvis det lykkedes at købe den internetudbyder, som den danske finansmand stiftede tilbage i 1995.

Riskær-sager bekymrer ikke

Foreløbig fungerer Riskær kun som rådgiver for investorerne, og Bruce McLaren har sat sig ind i de sager, som har kørt mod finansmanden i både Danmark og Frankrig.

- Men de stammer fra Klaus Riskær Pedersens tidligere karriere, og vi er helt trygge ved hans funktion som rådgiver nu, siger investoren.

Han blev selv kontaktet af Klaus Riskær Pedersen, fordi Cybercity-stifteren i sin jagt på pengestærke mænd fik ham anbefalet af en "fælles bekendt" i USA.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere