Riskær sætter navn på Cybercity-investorer

Klaus Riskær Pedersen har nu offentliggjort navnene på de investorer, som står bag hans tilbud om at købe Cybercity tilbage fra den amerikanske investeringsfond Advent. Der er tale om to briter og en amerikaner, og de bliver bakket op af et tilsagn fra Riskærs familiefond.

Den tidligere direktør Klaus Riskær Pedersen har nu fået lov til at fortælle, hvem der bakker op om hans tilbud om at købe internetudbyderen Cybercity tilbage.

Der er tale om to britiske investorer og en amerikansk. De byder på 87 procent af aktierne i Cybercity, og de er villige til at hoste op med 290 millioner kroner for internetudbyderen.

Dertil kommer 166 millioner kroner, der stammer fra et tilgodehavende, som Klaus Riskærs familiefond mener at have efter det oprindelige salg af Cybercity. Familiefonden skulle have pengene, hvis den amerikanske investeringsfond Advent solgte Cybercity videre til en høj pris.

Ifølge en pressemeddelelse fra Klaus Riskær Pedersen har fonden indvilliget i at indgå i købstilbuddet på den måde, at de nye investorer overtager kravet.

Investorerne er gået sammen i konsortiet Techno Tree, og ifølge pressemeddelelsen fungerer Klaus Riskær Pedersen som rådgiver for Techno Tree i forbindelse med tilbuddet.

Fremsatte selv tilbud

Den nye ballade om Cybercity opstod, fordi Advent International valgte at lukke det holdingselskab, som ejede aktierne, og lægge ejerskabet over i et nyt holdingselskab. Den interne handelspris var så lav, at familiefonden ikke fik sine penge, ligesom Klaus Riskær Pedersen selv gik glip af en bonus.

Derfor fremsatte Klaus Riskær Pedersen selv et tilbud om at købe Cybercity tilbage til en højere pris. Men finansmanden er personligt konkurs, og likvidatoren i holdingsselskabet, Kurt Skovlund, nægtede at behandle tilbuddet seriøst, før han fik at vide, hvem der skulle komme med pengene.

I dag er Kurt Skovlund på ferie og ikke til at træffe, men Klaus Riskær Pedersen ser ud til at have allieret sig med pengestærke mænd.

De tre investorer er Frank Caufield, som er en af grundlæggerne af det amerikanske ventureselskab Kleiner Perkins Caufiled & Byers. Han er suppleret af to briter. Michael Goddard bliver i Riskærs pressemeddelelse præsenteret som grundlæger og administrerende direktør i Baltic Capital, mens Bruce McLaren bliver beskrevet som "en fremtrædende privat investor med base i London".

Advent International købte i 2000 Cybercity for en halv milliard kroner og har siden investeret massivt i selskabet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere