Halveret Tiscali tabte 168 millioner

Internetudbyderen Tiscali bliver holdt oppe af sit italienske moderselskab, der sidste år postede over 300 millioner kroner til Danmark. Fyringer og negativ drift førte til et underskud på 168 millioner kroner.

Kun med massiv hjælp fra det italienske moderselskab holder internetudbyderen Tiscali sig oven vande i Danmark.

Sidste år vinkede italienerne farvel til et tilgodehavende på 303 millioner kroner, som i stedet blev konverteret til nye aktier i det danske selskab.

Alligevel endte den danske afdeling med at have en negativ egenkapital på otte millioner kroner, og kun med en garanti om fortsat støtte fra Italien kan selskabet love fortsat drift i 2003.

Den dårlige udvikling tvang selskabet til at fyre halvdelen af sine medarbejdere i efteråret, så der ved årsskiftet kun var 103 ansatte tilbage.

Det samlede minus blev på 168 millioner kroner, hvilket dog trods alt er en klar forbedring i forhold til 2001, hvor Tiscali foretog massive nedskrivninger på blandt andet det tekniske udstyr og samlet tabte 308 millioner kroner.

Tiscali A/S Årsregnskab
Millioner kroner20022001
Omsætning239,2252,7
Resultat af primær drift (EBIT)-147,7-268,9
Resultat før skat -167,9-307,8
Resultat-167,9-307,8
Egenkapital-7,9-143,1
Antal ansatte (gennemsnit)206211
Svært at vokse
Omsætningen faldt fra 253 millioner kroner i 2001 til 239 millioner kroner, og det omfatter også omsætningen fra Tiscalis mobilforretning på 21 millioner kroner, som før nytår blev solgt til teleselskabet Debitel.

- Vi er underlagt de samme markedsmekanismer som vores konkurrenter, og da er det svært at præstere en vækst i øjeblikket, siger Lis Lysholm, Tiscalis administrerende direktør siden januar.

Hun mener, at Tiscali nu har fundet sin rette størrelse og skal hente et neutralt driftsresultat hjem i år. Et indgreb fra myndighederne, der sikrer lavere udgifter til de ADSL-forbindelser, som Tiscali køber hos TDC, vil desuden hjælpe med at bringe omkostningerne ned.

Hjælpen fra Italien er foreløbig ubegrænset, understreger direktøren.

- Så længe vi overholder vores budgetter, er der fuld opbakning fra den kant, siger Lis Lysholm.

Hun vil ikke kommentere, hvad der venter kunderne af nye tiltag fremover. Indsatsen vil dog fortsat være vægtet således, at 70 procent af energien bruges på privatkunder og 30 procent på at at hente erhvervskunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere