Artikel top billede

Napster-bagmændene barsler med ny video-tjeneste

Stifterne af Napster, Sean Parker og Shawn Fanning, er snart klar med en ny online-videotjeneste, der skal fungere som et socialt netværk.

To af hovedmændene bag Napster, internet-iværksætterne Sean Parker og Shawn Fanning, har slået pjalterne sammen igen og kommer denne gang med en videotjeneste med navnet Airtime.
 
Tjenesten skal bygges på Adobe Flash, skriver Financial Times

Det mest omkring Airtime er stadig ukendt. Udover navnet ved vi kun, at iværksætterparret har skrabet godt 40 millioner kroner sammen fra venture-selskaber såvel som privatpersoner, der blandt inkluderer en chef hos Google, folk fra blogosfæren og den russiske internet-rigmand Yuri Milner.
 
Dog har Sean Parker og Shawn Fanning fortalt til Financial Times, at makkerparrets Airtime blandt andet er inspireret af Chatroulette, der i al sin enkelthed går ud på at etablere tilfældige webcam-samtaler.
 
Mød nye mennesker
Sean Parker understreger dog over for Financial Times, at de herrer ikke er i gang med ny tilfældigheds-generator på webcam, eller at tjenesten kun skal inkludere venner.
 
"Som sociale netværk er implementeret, så er det på sin vis begrænset, hvordan man kan møde nye mennesker uden for ens sociale grupper," forklarer Sean Parker til avisen.
 
Det er meningen, at Sean Parker skal være bestyrelsesformand, mens Shawn Fanning skal være direktør.
 
Senest har Sean Parker været involveret i bestyrelsesarbejde for at få streaming-tjenesten Spotify til USA, mens Shawn Fanning har været blandet ind i udviklingen af mindre sociale netværk.
 
Begge to skabte dog deres karriere ved stiftelsen af fildelingstjenesten Napster, der siden 1999 har vendt op og ned på pladeindustrien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere