Artikel top billede

Her er den nye iPhones fantastiske stemmestyring

Apple er på vej med en ny vild stemmekendelsesfunktion. Ifølge rygterne vil det være en del af iPhone, der bliver præsenteret tirsdag aften. Se hvordan det virker her.

Her du brug for at skrive en sms-besked eller bestille bord på en restaurant, når du kører bil?

Så kan du i fremtiden blot indtale beskeden på din iPhone.

I 2010 købte Apple virksomheden Siri, der har udviklet en app, der ved hjælp af stemmegenkendelse kan virke som din personlige assistent.

Det forventes, at Siris funktioner vil blive bygget ind i fremtidige iPhones, og det er sandsynligt, at det allerede vil være en del af den iPhone 5, som Apple præsenterer i morgen aften.

Siri håber selv, at "personal asisstant"-funktionen i fremtiden kan afløse en spil-levende sekretær. Men på sin hjemmeside understreger Siri dog, at de endnu er et godt stykke fra at nå det mål.

Sådan virker det 

Siri kan eksempelvis hjælpe dig med at bestille biografbilletter eller et bord på en restaurant.

Haster du ofte fra møde til møde, slipper du for at gå på nettet og selv ordne det hele. I stedet hiver du blot din iPhone frem af lommen og indtaler en besked. Eksempelvis giver du telefonen ordre på at finde bord på restaurant eller bestille to biografbilletter. Softwaren genkender automatisk dine ord og kommer med et forslag til en restaurant, og herefter behøver du blot at klikke godkend.

På videoen herunder kan du se, hvordan det virker.

Skal stemmestyring sælge den nye iPhone?

Det var forventet, at Apple allerede ville præsentere funktionen, da sløret tidligere på året blev løftet for den seneste version af det mobilestyresystem iOS5. Men efter alt at dømme var Apple på det tidspunkt endnu ikke klar til at præsentere funktionen.

Der er dog fundet spor på af stemmegenkendelses-funktioner i de versioner af iOS5, der er tilgængelige for udviklerne.

Eksempelvis har Apple-bloggen 9to5Mac både fundet henvisning til en såkaldt "assistant-funktion," som forventes at kommer til at ligne Siris samt en "stemme til tekst-funktion", der sandsynligvis vil lade dig diktere sms-beskeder og e-mails.

Det er stadigvæk uvist, om funktionen, når at blive færdig til præsentationen af den nye iPhone, men på rygtebørsen bliver der talt om, at funktionen vil være en af de ting, som Apple vil sælge den nye iPhone på.

Og selv om funktionen givetvis også vil kunne virke med eksempelvis en iPhone 4, er det muligt, at Apple alligevel vil gøre funktionen eksklusiv for den næste iPhone. Akkurat som Apple i sin tid gjorde muligheden for at optage video eksklusiv for iPhone 3GS, selv om der intet var til hinder for, at funktionen også vil virke på forgængeren, iPhone 3G.

Stemmestyring er dog ikke noget nyt fænomen til smartphones. I mere end et år har den smarte funktion Voice Actions virket til Android smartphones.

Du kan se, hvordan det virker her:
 

Ligesom det er tifældet med Siri, virker Voice Actions dog kun på engelsk, og spørgsmålet er, hvornår vi får en effektiv stemmestyring til vores danske smarthpones?

Indtil videre må vi nøjes med at tale engelsk til vores telefon.

Læs også:
Nye fede business-funktioner til din iPhone
Nu kan du svare på sms-beskeder i bilen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere