Kanalen må klare sig uden Gates

Grundlæggeren af Microsoft Bill Gates har om nogen været både hadet og beundret. Man kan ikke komme uden om, at han har sat sig et meget stort fingeraftryk. Det gælder også for kanalen.

Hvis ikke Bill Gates i sin tid havde vovet at sælge et styresystem til IBMs første pc- uden rent faktisk at have et styresystem at sælge - så havde it-salgskanalen ikke set ud, som den gør i dag.

For én ting er, at Bill Gates solgte IBM et styresystem, som han ikke havde lavet og derefter gik ud og købte sig til, og som blev grundlaget for DOS version 1. Som det sidenhen er kommet til at kendetegne både Microsoft og Bill Gates, så handlede aftalen i lige så høj grad om forretning, som om teknologi.

Det var Bill Gates forretningsmæssige snuhed - eller forudseenhed
- der gjorde det muligt for Microsoft at lave to versioner af DOS.

IBM fik PC-DOS, mens han selv solgte MS-DOS på det fri marked. Den manøvre skabte pc-markedet og dermed hele den kanal, vi kender i dag.

Med først DOS og siden Windows har Gates skabt en de facto standardplatform, som har gavnet både den teknologiske udvikling og formet grundlaget for kanalen. Apple ville ikke kunne have lavet det samme, fordi Apple i virkeligheden står som et levn fra gamle dyder
- den proprietære lukkede platform.

Microsoft og Bill Gates skabte ikke kun forudsætningerne for it-kanalen. Mange mener, at Microsoft reelt med sin fi losofi om at sælge gennem partnere, skabte kanalen. Selv i dag er Microsoft den største fællesnævner it-forhandlere imellem.

Men om Microsoft bliver ved med at antage den centrale rolle i fremtiden, er straks mere usikkert. Den virksomhed, som Bill Gates i en alder af 52 år har ladet sig pensionere fra, har allerede i nogle år været under beskydning.

Google, Linux og Apple er bare et par af de udfordringer,
som Microsoft har måtte forholde sig til. Internettet har simpelthen omdefineret det teknologiske landskab, og dermed de produkter, som kunderne vil købe.

Om Bill Gates har timet sin pensionering rigtigt, og om de rigtige mennesker tager over efter ham, er noget fremtiden må vise. Nu må kanalen finde sine egne veje - uden Bill Gates. Med telefonoperatørernes ryk mod kanalen er et af de første slag i den ny tid allerede halvt vundet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere