Artikel top billede

Dansk firma vil revolutionere sikkerhed

Dansk it-firma vil vælte sikkerhedsbranchen omkuld med netbaseret nabohjælp.

Naboor er navnet på et nyt dansk firma, der gerne vil skubbe til konkurrencen og prisen på det danske marked for sikkerhed og vagtværn.
Kort sagt er Naboor den moderne udgave af Nabohjælp. Den store forskel på Naboor og traditionel nabohjælp er, at Naboor mobiliserer almindelige brugere med mobiltelefoner og internettet.

”Naboor er en onlinetjeneste, der automatiserer nabohjælp. Vi kalder det selv nabohjælp 2.0,” forklarer Ole Rich Henningsen, der er medstifter af firmaet.

Naboor kan deles op i tre faser. Når man opretter sig i den gratis tjeneste, får man adgang til beskedsystemet, som man fodrer med oplysninger om husstanden. For eksempel hvor gamle de hjemmeboende børn er, og hvornår man normalt er hjemme. Næste fase træder i kraft, når familien rent faktisk tager på ferie. Mens man selv ligger under fjerne himmelstrøg, modtager naboerne hver anden dag en påmindelse.

”Vi automatiserer de ting, som Det Kriminalpræventive Råd anbefaler. Det vil sige at få det til at se ud som om, at huset er beboet. En sms kunne for eksempel lyde: ”Hr. Jensen er bortrejst i 14 dage. Kunne du ikke tænke dig at gå en tur omkring huset og eventuelt tømme hans postkasse eller parkere en bil i hans indkørsel,” forklarer Ole Rich Henningsen.

Når den venlige nabo har gået sin præventive runde, opdaterer han Naboor-systemet, og den bortrejste familie får en automatisk opdatering, om, at nogen har tjekket familiens hus.

Overfaldsalarm
Naboor skal også komme til undsætning, hvis det præventive arbejde ikke hjælper, og en indbrudstyv føler sig fristet. Er man selv hjemme under indbruddet, kan man sende en tom sms til Naboor, som alarmerer de tilkoblede naboer. Årvågne naboer kan også via mobiltelefonen alarmere netværket ved at sende en sms til Naboor med adressen på det hus, som er udsat for indbrud.

Hvis det hele er gratis, hvordan skal i så tjene penge?

”Det er en klassisk freemium-model. Så det er vores premium-udgave, vi skal tjene penge på, og den kommer til at gå lige i flæsket på den traditionelle sikkerhedsbranche, fordi vi kan bygge vores system direkte sammen med tyverialarmer. Vi vil tilbyde sikkerhed på en lidt mere sober måde og ikke bruge skræmmekampagner,” siger Ole Rich Henningsen.

”Jeg har længe haft lyst til at give sikkerhedsbranchen et los, hvor det gør rigtig ondt,” indrømmer Ole Rich Henningsen.

I fremtiden er der også planer for at udvide premiummodellen. For eksempel via Android og iPhone-understøttelse.

En naboor er ikke bare en nabo
Det Kriminalpræventive Råd, der oprindeligt fandt på konceptet nabohjælp, hilser idéen velkommen.

”Vi har ikke været involveret i udviklingen af Naboor, men i rådet har vi selv arbejdet på at bringe nabohjælp op til dato, og det er klart, at de tilgængelige teknologier som mobiltelefoni og internettet selvfølgelig skal inkorporeres i sådan en løsning,” siger specialkonsulent Karsten Nielsen til CRNS søstermedie ComON.

Han peger på, at det er absolut nødvendigt, at man kan organisere nabolaget, ellers har systemet ingen effekt. Men det har Naboor taget højde for, lover Ole Rich Henningsen.

Men hvis jeg ikke har et godt forhold til min nabo, så kan jeg vel ikke bruge Naboor?

”Jo. De oplagte kunder i Naboor er selvfølgelig grundejerforeninger og boligforeninger, men når jeg tænker på naboer i Naboor, så tænker jeg ikke nødvendigvis på ham, der bor lige inde ved siden af. Det kan være folk i nabolaget, eller nogen der bor en blok væk. Men det kan også være venner eller familie, der bor i nærheden. Den eneste forudsætning er, at man kan reagere på beskeder fra Naboor,” siger Ole Rich Henningsen.

Man inviterer sine ”naboer” til Naboor på samme måde, som man kender fra Facebook. Men når det er sagt, så skal Naboor ikke sammenlignes med eksisterende sociale netværk, understreger Ole Rich Henningsen. Oplysningerne er ikke offentlige. Andre brugere kan udelukkende søge på en adresse og tjekke, om husstanden er tilmeldt Naboor. Man kan dog også bede om at være fuldstændig anonym og kun kontakt- og søgbar af personer, man selv har kontaktet.

I Naboor bliver man ikke venner med personer, men med husstande. Naboor har kun været i luften seks til syv uger, og primært kunder på hjemegnen i Østjylland er sprunget til, men også andre steder i landet er systemet i gang.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere