E-læring i kraftig vækst

En ny undersøgelse af virksomhedernes brug af e-læring viser, at undervisningen opfattes positivt. Hver femte virksomhed anvender e-læring og vil tredoble brugen i de næste to år og yderligere fordoble e-læring på fem års sigt.

Det står betydelig bedre til, end mange umiddelbart tror, med den såkaldte e-læring. En stribe konkurser og lukninger de seneste par år blandt leverandørerne af e-læring har efterladt det generelle indtryk, at branchen er mere eller mindre udvisket.

Men e-læring har ikke blot overlevet som begreb, det anvendes også allerede i betydeligt omfang i virksomhederne - oftest som egenproducerede undervisningsprogrammer.

Anvendelsen forventes at stige i de næste år som en integreret del af virksomhedernes udviklings- og forretningsstrategi. Det viser en ny undersøgelse gennemført af Teknologisk Institut på initiativ af Dansk Industri og ITEK.

Set på tværs af virksomhedsstørrelser og brancher vil anvendelsen af e-læring ifølge undersøgelsen stige væsentligt i de kommende år.

Næsten 20 procent af virksomhederne har allerede taget e-læring i brug og er så tilfredse, at de forventer en tredobling af anvendelsen inden for de kommende to år - og en yderligere fordobling inden for de næste fem år. Herudover overvejer 35 procent af virksomhederne at indføre e-læring i de kommende år.

Undersøgelsen viser, at e-læring ikke kun er for de store virksomheder. De store er generelt længst fremme, men små og mellemstore virksomheder har i høj grad taget hul på den digitale indlæringsform. Længst fremme er dog de offentlige virksomheder, her har 45 procent svaret, at de anvender e-læring.

E-læring indgår som en central del i virksomhedernes forretningsstrategier. Ikke kun inden for personaleudvikling. 43 procent af dem, der allerede bruger e-læring, bruger det også til produktlancering, corporate branding, kommunikation med leverandører og kunder.

Undersøgelsen viser, at den brede anvendelse vil stige i de kommende år. Blandt virksomheder, der overvejer at gå i gang med e-læring, forventer 46 procent også at bruge det brede sigte til kunder og leverandører.

Standard e-læringsprodukter forekommer i dag kun marginalt i virksomhederne. Halvdelen af virksomhederne, som i dag bruger e-læring, har selv udviklet løsningen internt, mens 40 procent af virksomhederne anvendte en ekstern leverandør. Måske et signal om, at et nyt marked for e-læringsleverandører er på vej.

Denne artikel stammer fra avisen Computerworld




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere