TDC har været længe om at komme i gear, når det gælder turbo-3G, både hvad angår dækning og hastighed. Nu påstår de selv, at de dækker hele Danmark og det med en fordobling af datahastigheden. Spørgsmålet er dog, hvordan man definerer "hele Danmark" og "mobilt bredbånd."
»Uanset, om du sidder på en bænk i Hirtshals, i en bus i Helsinge eller er til konference i Kerteminde, betyder det, at du kan surfe på nettet eller hente e-mail med din bærbare pc eller mobiltelefon fuldstændig, som du er vant til hjemmefra eller på jobbet,« siger TDC's mobildirektør, Mads Middelboe i en pressemeddelelse, hvor der indledes med, at TDC nu tilbyder mobilt bredbånd til hele landet.
Men læser man videre står der, at TDC's turbo-3G-dækning fra 1. april svarer til 68 procent af alle danskere, hvilket langt fra svarer til, at hele Danmark er dækket.
Hvordan definerer I "hele landet"?
»Med formuleringen ville vi vise, at vi dækker alle egne af Danmark. Nu er Jylland også dækket fra Vejle og op. Det vil være meget kompliceret at skulle forklare det meget præcist. Men det betyder, at der er turbo-3G i de fleste byer ned til 5.000 indbyggere og i omkring halvdelen af alle byer mellem 5.000 og 1.000 indbyggere,« forklarer TDC's pressetalsmand Per Kristiansen.
TDC fordoblede per 1. april hastigheden, så TDC's kunder nu kan få downloadhastigheder på op til 3 Mbit/s, dog kun i landets større byer. Det er meningen, at edge skal dække de geografiske områder, der ikke bliver dækket med turbo-3G. Det skulle gerne ske i år, men det er ikke helt på plads endnu, forklarer Per Kristiansen.
Hvordan definerer I "mobilt bredbånd"?
»Man taler meget om, hvor grænsen går. Vi følger den definition, der er fra officielt hold,« fastslår Per Kristiansen.
Ifølge EU-definition kan selv edge defineres som mobilt bredbånd.
»Den almindelige opfattelse er nok, at det ligger højere. Det har flyttet sig med årene, så den almindelige opfattelse af bredbånd nok ligger på omkring 1 Mbit/s i dag,« vurderer Per Kristiansen.