Robotlagre lægger kanalen ned

Flere distributører og forhandlere vil lade robotter arbejde på deres lager. Nogle har allerede dyrekøbte erfaringer med den nye teknologi.

Hos norske Komplett trækker indførelsen af et nyt lagersystem tænder ud. I øjeblikket arbejder lagermedarbejderne næsten døgnet rundt for at dække alle ordrer, forklarer koncernchef Eric Sandtrø. Lageret ekspederer en million ordrer hvert år. Her har man undskyldt over
for alle kunder, der skal vente på deres varer.

»Indførelse af robotteknologi er en krævende udfordring, fordi kunderne hele tiden skal have varer. Vi kan jo ikke bare lukke ned, når vi skal indrette et nyt lager,« siger Eric Sandtrø.

På trods af de dårlige erfaringer fra Norge og Århus, er nordjyske Rosenmeier Electronics ikke skræmt væk fra tanken om en lagerrobot. Direktør Jørn Rosenmeier har 3000 kvadratmeter højlager under projektering og siger, at han er mere ambitiøs end Shg.

»Jeg agter at gå længere end både Shg og Tech Data med både automatisk transport fra pluk til pak og små plukkerobotter,« siger han.

Han har afsat 30 millioner kroner til byggeriet, der gerne skal stå klar i sommeren 2008. Det er nødvendigt for at undgå sidste vinters problemer.

»Vi havde forfærdelige kapacitetsproblemer sidste vinter. Hver dag kom vi 20 procent bagud, fordi det tog tid at plukke varerne,« siger han.

Jørn Rosenmeier forklarer, at det er nødvendigt at indføre lagerrobotter, fordi der også i fremtiden vil være mangel på arbejdskraft.

»Fremover får jeg sværere ved at fastholde folk, der gider arbejde på dumme tider om aftenen,« siger Jørn Rosenmeier.

Læs mere om lagerrobotter hos Shg og Rosenmeier Electronics i det trykte CRN, der udkommer onsdag den 3. oktober.

Se en reklamepræsentation af Kompletts nye lagerrobot på www.youtube.com her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere