Symantec booster danske priser

Danske Symantec-forhandlere må betale 50 procent mere end deres tyske og engelske kolleger. Den store prisforskel skaber sure miner blandt selskabets partnere.

Mens reklame-trommerne buldrer for Symantecs nye store satsning på sikkerhedsmarkedet, Norton 360, ulmer utilfredsheden i Symantecs danske salgskanal. Her må man i forhold til tyske forhandlere betale 50 procent mere for samme produkt. Samme markante prisforskel gælder for flere andre af Symantecs sikkerhedsprodukter. Det fremgår af oplysninger i CRN's tyske søsterblad og fra den danske Symantec-distributør Tech Data.

Blandt danske forhandlere er der udtalt frygt for, at prisforskellen vil smitte negativt af på deres avancer. En af dem, der føler sig provokeret af prisforskellen, er direktør i Dansk Computer Salg (DCS), Jørgen Pedersen.

»Når Symantec går ud med tyske priser på et helt nyt produkt, der er langt lavere end på det danske marked, så snyder man sine danske partnere, fordi prisen er kunstig høj i Danmark i forhold til resten af EU. Den eneste forskel er sprogpakken, og den retfærdiggør ikke den store prisforskel,« siger han.

CRN har forelagt sagen for Symantecs nordiske chef, Jan Skelbæk. Han var i første omgang ikke klar over prisforskellen, men kunne efterfølgende bekræfte den.

»Vores forklaring er, at det er relativt dyrere at gennemføre lokalisering og opretholde support for et lille marked end for et stort, og det skal prisen også afspejle,« siger han.

Jan Skelbæk tror ikke, at danske kunder vil købe tyske produkter. Men hos DCS oplyses det, at hovedparten af Symantec-salget i dag udgøres af engelske versioner - som kan sælges til samme lave priser som tyske versioner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere