Artikel top billede

Forhandlere kritiserer e-handelsfonden

Flere onlineforhandlere frygter, at e-handelsfondens beslutning om at tillade e-mærkede butikker at modtage betaling fra kunderne via bankoverførsler vil åbne for mere svindel.

En række online it-forhandlere bakker op om kritikken af e-handelsfondens beslutning om at tillade webbutikker at modtage betaling for varer direkte via bankoverførsler. Forhandlerne frygter, at de lempeligere regler vil føre til mere svindel fra useriøse webbutikker. Det vil undergrave branchens troværdighed, lyder kritikken.

Forleden kaldte direktør Poul Thyregod fra Proshop e-handelsfondens lempelse af e-mærkereglerne for »en juridisk hjerneblødning«, og nu stiller flere af hans branchefæller sig op i køen af kritikere.

Direktør i den nordjyske spilforhandler Coolshop, Jakob Risgaard, siger, at man som kunde aldrig skal overføre penge direkte til en webbutik, men i stedet benytte betalingskort, hvor man som kunde har mulighed for at annullere overførslen, hvis man ikke modtager sine varer.

»Både det offentlige og pengeinstitutterne gør sig i øjeblikket store anstrengelser for at skærpe sikkerheden via NemID, og så er det overraskende, at e-handelsfonden nu går i den stik modsatte retning,« siger Jakob Risgaard.

Han peger på, at det i dag er nemt at oprette en falsk hjemmeside med et falsk e-mærke og på den måde lokke kunder til at betale for varer, som de aldrig får. Samme bekymring har Thomas Schaltz fra Salgsbutikken. Netop kravet om at være tilmeldt et betalingskort er ifølge Schaltz med til at holde useriøse forhandlere ude af markedet.

»Jeg er 100 procent med Poul Thyregod. Det er en tåbelig beslutning. Der åbnes en mulighed for forhandlere, som ikke ejer moral og etik, og jeg tør slet ikke tænke på, hvor mange uskyldige mennesker, der kan blive udsat for bedrageri, når julesalget starter i december måned. Det er let at kreere en flot og troværdig hjemmeside, og så er der frit løb til at snyde godtroende danskere,« siger Thomas Schaltz, som efterlyser en nærmere forklaring fra e-handelsfonden.

Heller ikke direktør Hans Søderberg fra shopitonline er begejstret for e-handelsfondens seneste skridt.

»Jeg er bestemt ikke positiv. Der har jo været sager om forudbetaling, hvor butikker har spekuleret i at opkræve penge fra kunder via bankoverførsler. Hvis der er noget, vi ikke kan leve med, er det, hvis der breder sig en fornemmelse af, at man risikerer at blive snydt, når man handler online. Det har man holdt fast i indtil nu, så jeg har svært ved at se, hvad klogskaben er i det,« siger Hans Søderberg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere