Flere MMS-aftaler på plads

Kunder hos TDC Mobil og Telia kan nu også sende multimediebeskeder, MMS'er, til hinanden, efter at selskaberne langt om længe har indgået en udvekslingsaftale. Nogle selskaber opkræver penge for MMS, mens andre holder fast i en gratis prøveperiode.

Mobilselskaberne TDC Mobil og Telias kunder kan langt om længe sende multimediebeskeder, MMS'er, til hinanden.

Hvad der kunne lyde som den største selvfølge, har dermed været over fire måneder undervejs, idet de fleste af selskaberne lancerede MMS omkring jul.

Telia og Sonofon var de første selskaber, der indgik aftale om at udveksle kundernes MMS-beskeder, mens kunderne hos Orange foreløbig kun kan sende til andre Orange-kunder.

Prisstrukturen er foreløbigt temmelig forvirrende:

Kunder hos Telia og Sonofon skal betale tre kroner per sendt MMS, mens TDC Mobils kunder i en prøveperiode lidt endnu kan sende MMS'er gratis. Modtagelsen af en MMS er altid gratis.

Dyrt for TDC

Det påfører i øvrigt TDC Mobil nogle omkostninger, for selskabet skal betale en såkaldt termineringsafgift til Telia, hver gang en TDC-kunde sender MMS'er til en Telia-kunde. I prøveperioden bliver den udgift ikke dækket af kunden selv.

Et foto klar til at blive sendt per MMS
Orange tilbyder også kunderne en gratis MMS-periode, der ifølge hjemmesiden varer indtil "sommeren 2003".

Det eneste lavprisselskab med MMS er CBB Mobil, der forlanger tre kroner per sendt MMS. Da CBB Mobil benytter Sonofons netværk, kan beskederne også sendes til kunder hos Sonofon og Telia.

Aftalerne om at udveksle MMS-beskeder på tværs af selskaberne bliver til efter en lang proces, som blandt andet er trukket i langdrag af tekniske vanskeligheder hos nogle af selskaberne.

Mobilbranchen håber, at MMS bliver en kassesucces, men det forudsætter, at det er lige så nemt at sende MMS-beskeder til vennerne - uanset hvor de er kunde - som det er i dag at sende de traditionelle tekstbeskeder, SMS'erne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere