Salget af lommecomputere styrtdykker

Interesse for håndholdte computere, PDA'er, er helt i bund. I første kvartal faldt salget på verdensplan med mere end 21 procent. Palm er fortsat den største på markedet, mens Dell sluger markedsandele nedefra, viser analyse fra IDC.

Salget af lommecomputere, PDA'er, fortsatte faldet i årets første kvartal på grund af stramme IT-budgetter og usikkerhed om økonomien, viser en rapport fra analysefirmaet IDC.

Fabrikanterne solgte 2,5 millioner PDA'er på verdensplan i kvartalet, og det er 21,3 procent færre end i første kvartal 2002.

Det dårlige kvartal følger efter et stort fald i salget i hele 2002, og det tyder på, at PDA'erne er mere følsomme over for hårde markedsbetingelser end traditionelle pc'er.

Den amerikanske producent, Palm, er fortsat størst med en markedsandel på 36 procent. For et år siden var markedsandelen dog oppe på over 40 procent, og selskabet har oplevet et fald i salget på hele 31 procent.

Hewlett-Packard er på andenpladsen med en voksende markedsandel på 18 procent.

Palm præsenterede onsdag sin nye Zire 71-model med indbygget kamera og Real Player multimedie-afspiller. Læs mere på PC World Online.
Firmaet fusionerede sidste år med konkurrenten Compaq, men lægger man de to mærkers salgstal sammen, var markedsandelen for et år siden 15 procent.

HP lagde sin egen PDA, Jornada, i graven efter fusionen og satser nu helhjertet på Compaqs iPaq-model.

Dell på spring

Sony indtager tredjepladsen med et salg på 400.000 PDA'er i første kvartal. Det udløser en markedsandel på godt 16 procent mod blot otte procent sidste år.

Opkomlingen på markedet er Dell Computer, der præsenterede sine to første PDA'er, Axim, på Comdex-messen i november. Første kvartal i år er dermed det første hele kvartal, hvor Dell har solgt PDA'er.

Det går foreløbig meget godt. Selskabet har omgående overhalet etablerede PDA-fabrikanter som Toshiba, Handspring og Sharp med et salg på 159.000 enheder, svarende til en markedsandel på 6,5 procent.

IDC er ikke i tvivl om, at Dell vil fortsætte væksten på grund af Axim-modellernes lave priser og nyhedens interesse.

Analysefirmaet regner ikke PDA'er med, som også kan bruges som mobiltelefoner, men de kan ifølge definitionen godt indeholde trådløs kommunikation som Bluetooth eller WLAN.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere