IT-PROFILEN:: Stolt over at være en del af holdet

Atea-direktør Jan Elbæk har været en del af it-kanalen i mere end 25 år.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
Jeg har altid været tændt af den dynamik, der er ved IT- branchen og det faktum, at agendaen kan være ændret fra det ene år til det andet. Det jeg synes mindst om er, at branchen igennem tiden har tiltrukket »lykkeriddere«, som har gået efter den kortsigtede gevinst og dermed skadet branchens omdømme.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
At være en del af det hold, som har fået Atea op i en klasse for sig selv på infrastrukturmarkedet i Norden. Blandt andet gennem en række opkøb, hvor dygtige mennesker er blevet en del af Atea-»familien«. Derudover er jeg utrolig stolt over at have været med til at afvikle store projekter såsom Klimatopmødet COP 15.

Og hvad er du mindst stolt af?
Når jeg ikke har været i stand til at forudse en nedgang i markedet tidligt nok og derved har været tvunget til at skulle reducere i organisationen.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Der er rigtig mange personer, som har betydet meget for mig, men hvis jeg skulle fremhæve nogle, så betyder samarbejdet med min kollega i direktionen Peter Trans rigtig meget. Vi har arbejdet næsten uafbrudt sammen siden 1994, så vi kender hinandens stærke og svage sider så godt, at vi ikke behøver at bruge mange ord. Derudover sætter jeg stor pris på Ib Kunøe, fordi han tror rigtig meget på os som ledelse og vores evne til at udvikle Atea-forretningen.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Jeg tror ikke, jeg kunne have ønsket mig et mere spændende karriereforløb. Jeg har lært utrolig meget og har været omgivet af en masse superdygtige mennesker.

Hvad laver du om ti år?
Det er svært at sige, men jeg tror stadig det har noget med it at gøre. Måske endnu mere bestyrelsesarbejde end i dag.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Jeg elsker at cykle og dykke, så det ville nok være noget i den retning.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
At alle projekter skal igennem vridemaskinen hos indkøbsfolkene. Det har den risiko, at det høje faglige niveau kan lide skade på længere sigt.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Jeg ville sikre mig, at alle børn fra 1. klasse blev udstyret med en bærbar pc og mobilt internet og lærerne fik en tidssvarende uddannelse i it til at kunne være inspiration og være i stand til at inddrage it i alle dele af undervisningen.

Hvordan takler du arbejdspres?
Jeg bor i Jylland, men arbejder tre dage på Sjælland hver uge. Det giver mig mulighed for at »arbejde igennem« de dage og derved være på toppen af opgaverne, men grundlæggende er det ved at have et godt overblik over, hvad der er vigtigst og sørge for at have et balanceret familie/arbejdsliv.

Hvordan kobler du af?
Med masser af familiehygge, en dejlig lang cykeltur rundt om Julsø ved Silkeborg eller et dyk i Middelhavet sammen med min 17-årige søn Christian.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere