Sonofon og Telia indgår første MMS-aftale

Mobilselskabet Sonofons kunder kan nu sende multimediebeskeder (MMS) til kunder hos Telia - og omvendt. Selskaberne er de første, der har fået teknikken på plads og kan enes om vilkårene for at udveksle kundernes beskeder.

Sonofon og Telia har langt om længe indgået aftale om, hvordan de skal håndtere MMS-beskeder fra hinandens kunder.

Hidtil har problemer af både teknisk og forretningsmæssig art gjort det umuligt for en Sonofon-kunde at sende en MMS-besked til en Telia-kunde, men det er der lavet om på fra i dag, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Landets største mobilselskab, TDC Mobil, forventer at have aftaler klar med de andre selskaber i begyndelsen af næste måned, mens Orange først kan være klar i juni.

Lavprisselskabet CBB Mobil benytter sig af Sonofons netværk, og derfor kan selskabets kunder nu også nyde godt af at sende MMS'er til kunder i andre netværk, skriver avisen.

Tre kroner per besked

Telmore håber snart at være klar med MMS, ikke mindst efter TDC's investering i selskabet i sidste uge.

De tre selskaber, der nu er klar med MMS på tværs af netværk, forlanger alle tre kroner per sendt MMS-besked.

Sonofon oplyser til Jyllands-Posten, at selskabet fakturerer konkurrenterne for 80 øre per MMS-besked, som Sonofon ekspederer videre fra konkurrenternes kunder til egne kunder.

Branchen vurderer, at der er solgt 30-35.000 MMS-beskeder herhjemme, men væksten bremses af, at der endnu er solgt relativt få mobiltelefoner, der understøtter MMS-beskeder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere