Unge på job ignorerer Facebook-blokeringer

Selvfølgelig skal det være tilladt at surfe og tjekke mails i arbejdstiden, mener fagforening. Arbejdsgivere støtter op og vil tilpasse jobbet til de ansatte.

Regler mod privat internetsurfing og Facebook-opdateringer i arbejdstiden har ikke den effekt, som arbejdsgiverne forventer.

En undersøgelse foretaget af Gallup for Urban viser, at næsten en fjerdedel af de unge, der ikke må gå på netbank eller foretage andre private gøremål i arbejdstiden, alligevel gør det. 24 procent af de blokerede siger, at de blæser på forbuddet og finder måder at omgå det på.

Hos HK/Privat kan man godt forstå de rebelske medarbejdere.

»Når chefen regner med, at vi efter arbejdstid bruger tid på at tjekke vores e-mails og tage arbejdsmobilen, hvis den skulle ringe om aftenen, så skal det også gå den anden vej. Så bør det være okay, at vi bruger 20 minutter på at tjekke Facebook eller surfe på nettet,« siger miljøkonsulent Svend Erik Hermansen til Urban.

Også hos Ledernes Hovedorganisation forstår man de unge. Her lyder rådet til virksomhederne, at de bør tilpasse blokeringer og regler til de unge ansatte. For hvis de unge og innovative medarbejdere ikke må bruge nettet, som de er vant til, så vil de hurtigt forlade virksomheden igen.

Gallup har spurgt personer i aldersgruppen 18 til 35 år. 26 procent svarede, at deres arbejdsplads havde regler for private gøremål på nettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere