En ny portal målrettet danske IT-folk skal matche nyuddannede IT-ledige med erfarne mentorer fra IT-branchen.
Bag portalen står fagforeningen HK Service København, der tror på, at der kan komme frugtbare resultater ud af mentorordningen for begge parter.
Et af HK's vigtigste argumenter er, at netværk har stor værdi.
Erfaring gavner spirer
De grønne spirer kan få gavn af kontakten med en garvet IT-person - ikke mindst fordi vedkommende har et stort "rod-net", der har forgrenet sig gennem karrieren.
Med jobmarkedet er det jo ofte ligesom boligmarkedet: Det hjælper gevaldigt at kende relevante personer. Dermed kan man få nys om, hvad der er eller bliver ledigt, selv om det aldrig bliver annonceret.
Mentoren får ikke penge for at investere tid i en mentee, som den anden part kaldes. Men HK udsteder et certifikat, der dokumenterer, at man har bestridt rollen som mentor.
- Som mentor vil man få et meget bredere kendskab til de nye uddannelser i branchen og få en større fornemmelse for, hvad yngre medarbejdere har at byde på. Samtidig vil rollen som vejleder og rådgiver give mentoren en personlig udvikling, som efterspørges mange steder i disse år, og som mentoren kan bruge i sin egen karriere, siger projektets leder, Tina Waldorff, fra HK Service København.
Skal oprette netprofil
I praksis fungerer mentorportalen sådan, at mentees opretter en profil af sig selv på sitet.
Dernæst kan de krydse fingre for, at der kommer en potentiel mentor forbi sitet og et match sker. Næste skridt er så, at parterne mødes ansigt til ansigt.
HK's succeskriterium for portalen er mindst 75 indgåede mentoraftaler det første år. Målgruppen på menteesiden udgør pt. 261 ledige IT-ledige alene i Københavns-området.
I USA har mentorfunktionen været brugt i erhvervslivet siden 1960'erne. I Danmark dukker fænomenet i disse år op indenfor lederuddannelser, virksomheder og faglige organisationer.
Relevant link