It-profil:: Holder trit med de unge løver

Efter 20 år i it-branchen er Datacons salgs- og marketingdirektør Bo Reggelsen endnu ikke gået teknologikold, men han frygter at offentlige indkøbsaftaler vil ødelægge branchen.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?

Jeg elsker menneskerne (de fleste) og den innovative og kreative stemning i en branche, der genopfinder sig selv igen og igen. Til gengæld kan jeg godt undvære den selvhøjtidelighed, vi som både individer og branche desværre omgiver også os med fra tid til anden (ingen nævnt, ingen glemt).

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

Det, jeg er mest stolt af i min karriere, er, at jeg stadig kan følge med »de unge løver«, når det kommer til at tilegne sig ny viden, og at jeg ikke er gået teknologikold endnu efter over 20 år i branchen.

Og hvad er du mindst stolt af?

At jeg personligt ignorerede og alt for længe nægtede at acceptere, at Datacon ville blive ramt af finanskrisen. Dette bevirkede, at jeg var nødsaget til at afskedige nogle dygtige folk for at få tilpasset omkostningerne, hvilket delvist kunne have været klaret ved rettidig indgriben.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?

Vores administrerende direktør, Jan Misser, der har virket som min støttepædagog, børnehaveleder og personlige mentor igennem de sidste 10 år. Han har hjulpet mig, og hjælper mig fortsat med at udvikle mig som både menneske og som leder – ham vil jeg nødigt være foruden.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?

Hvis jeg kunne gå tilbage og ændre noget på min karriere, ville det kun være små justeringer, da jeg i det store hele er tilfreds med udviklingen og forløbet.

Hvad laver du om ti år?

Hvis jeg selv kan bestemme, så laver jeg helt det samme, i samme firma og omgivet med de samme dygtige og engagerede mennesker – gerne udvidet med nogle nye og ligeså dygtige kollegaer som mine nuværende.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?

Nu er jeg jo en af de heldige der har min hobby som mit daglige job. Men hvis jeg absolut skal vælge noget andet, så skal det være racerkører (i en tung klasse – jeg er jo ikke et lille nips) eller jagerpilot – for det skal være noget med fart på.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?

Det jeg anser som den største trussel mod branchen som helhed, er en yderligere udvidelse af FM aftalerne i den nuværende form, hvor der udelukkende ses på anskaffelsespris og ikke de reelle omkostninger over udstyrets levetid. Hvis dette fortsætter ender vi op med 2-3 meget store spillere og så er det nok så som så med selv den initielle besparelse.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?

Som det første ville jeg fjerne alle de, til tider, tåbelige aftaler staten indgår i den tro, at de sparer penge og genindføre fornuften igen – det er jo kun en lille del af omkostningerne, der kommer fra selv anskaffelsen. Derefter ville jeg sørge for flere penge til innovation og uddannelse så Danmark kan komme med op i fronten af IT udviklingen.

Hvordan takler du arbejdspres?

Når jeg føler presset er ved at blive for meget, bestiller jeg en hurtig rejse til mig og min kæreste – gerne til et sted, hvor mobiltelefoner og e-mails ikke virker (eller hvor jeg kan lade som om, det meste af døgnet) eller bare en hygge weekend hjemme uden børn med sofahygge og halvdårlige videofilm.

Hvordan kobler du af?

Hygge med familie og gode venner, i køkkenet med madlavning og gode vine, rejser rundt i verden, og når min efterhånden gamle krop tillader det motionsture på cyklen i skoven eller på landevejen. Og når der rigtigt skal slappes af lidt gode bøger, kunst og musik.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere