Dårligste resultat til Danware i flere år

Softwareproducenten Danware er ramt af faldende efterspørgsel på selskabets værktøj til undervisningsverdenen. Dyre lokaler og øgede udgifter til medarbejderne giver selskabet det dårligste resultat i flere år.

Den børsnoterede danske IT-virksomhed Danware har ikke formået at få forretningen til at vokse i det forgangne år.

Indtil for tre måneder siden så det ellers ud til, at Danware, der producerer software til fjernstyring af computere samt til undervisningssektoren, ville nå en omsætning mellem 115 og 125 millioner kroner.

Men tredje kvartal blev en tung omgang for selskabet, der måtte nedjustere forventningerne.

Omsætning kun netop på niveau
I dag har selskabet afleveret regnskab for 2002, der viser, at omsætningen kun lige rundede de 101 millioner kroner.

Den generelle økonomiske afmatning får skylden for den manglende vækst, og i et år, hvor Danware er flyttet til nye og dyrere lokaler og har øget medarbejderstaben fra 32 til 43 mand, er det gået ud over bundlinien.
Driften af Danware gav i 2002 et overskud på 30,7 millioner kroner, svarende til 14 millioner kroner mindre end året før, hvor omsætningen stort set var den samme.

Også nul-vækst i 2003

På bundlinen betyder det, at selskabet efter skat har 27,3 millioner kroner til at gøre godt med, hvilket er 8,7 millioner kroner mindre end året før.

Resultatet er dog godt nok til, at Danware vælger at udbetale er udbytte til aktionærerne på fem kroner per aktie, hvad der svarer til godt 19,2 millioner kroner sammenlagt.

Danware A/S Årsregnskab
Millioner kroner20022001
Omsætning101,1100,6
Resultat af primær drift (EBIT)30,844,7
Resultat før skat 40,051,6
Resultat27,336,0
Egenkapital285,0256,9
Antal ansatte4332
Selskabet forventer en tilsvarende omsætning og indtjening i 2003, med mindre det lykkes at købe nogle af de selskaber, som Danware er på jagt efter.

I regnskabet skriver ledelsen, at det ikke lykkedes selskabet at afslutte købsaftaler i det forgangne år, men at selskabet fremover både skal vokse organisk og via opkøb. Dertil har Danware en egenkapital på 285 millioner kroner.

Omkring 90 procent af Danware salg går til eksport. Nærmarkederne i Europa står for cirka 60 procent af al salg, mens regionen omkring USA aftager godt hver tredje af selskabets produkter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere