Haburi overtaget af tysk konkurrent

Tæt ved en kvart milliard investor-kroner har den danske online-butik Haburi.com brændt af uden at blive rentabel. Det danske aktieselskab bag Haburi.com lukker, og en tysk tekstil-gigant i Alt-Gruppen overtager aktiviteterne.

Aktionærerne i den store danske e-handelssatsning Haburi.com har droppet forsøgene på at gøre forretningen rentabel.

Selskabet bag Haburi.com, The Virtual Factory Outlet, lukker, og en tysk tekstil-gigant overtager Haburis aktiviteter.

Det oplyser selskabets bestyrelsesformand, Arve Johan Andresen, der også repræsenterer Haburis største aktionær, skandinaviske Northzone Ventures.

- Vi har længe arbejdet på en rekonstruktion, og det var altså denne model, det endte med. Aftalen med tyskerne indebære, at enkelte af de 20 medarbejdere flytter med over, og de nye ejere vil integrere vores e-butik i deres eksisterende online-aktiviteter, siger Arve Johan Andresen.

Nede siden mandag

Han ønsker ikke at uddybe detaljerne i handlen, herunder om tyskerne har betalt for Haburi, om de har overtaget gælden og så videre.

- Det er mest oplagt, at det danske selskab holder op med at eksistere, og at de tyske ejere enten opretter et nyt selskab eller lægger aktiviteterne ind under deres eksisterende selskaber, oplyser han.

Haburi.com har ikke været åben for kunderne siden mandag, og Arve Johan Andresen ved ikke, hvornår sitet igen kommer op at køre.

- Butikken har været nede i forbindelse med forhandlingerne, og nu er det op til de nye ejere, hvad der skal ske med domænet. Jeg går da ud fra, at det kommer op at køre igen, så hurtigt som det er muligt, siger bestyrelsesformanden.

238 millioner i kapitaltilskud

Haburi blev stiftet i 1999 og lagde fra starten offensivt ud med en plan om at være til stede på mange markeder på en gang.

Siden 1999 har selskabet fået tilført 238 millioner kroner i kapital, men det har alligevel ikke været muligt at få en rentabel forretning ud af at sælge mærkevare-tøj billigt på internettet.

Regnskabet for 2002 er ikke afleveret endnu. Selskabet kom ud af 2001 med et underskud på 82 millioner kroner ud af en omsætning på 41,7 millioner kroner.

Året før hed tallene et underskud på 115 millioner kroner ud af en omsætning på 15 millioner kroner.

- På trods af store investeringer og en god forretnings-idé, er det ikke lykkedes os at opnå en positiv drift med en omsætning på cirka 50 millioner kroner. Bestyrelsen har derfor længe søgt efter en industriel partner, og der har været flere interesserede inde i billedet, siger Arve Johan Andresen.

Aktionærerne i selskabet var ud over Northzone Ventures blandt andre Mærsk Data Gruppen og Nordea Pension.

Med i bestyrelsen sad foruden Arve Johan Andresen blandt andre Michael Mathiesen.




IT-JOB

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

2nd level IT-supporter

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Energy Trading Project Manager – Consulting
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere