Punktum i mobilkartelsag

CRN afslørede i marts 2006, at der blev indgået ulovlige prisaftaler mellem mobiltelefonforhandlere. Det har nu resulteret i bødestraffe til tre mobilforhandlere. Senest ved en dom i Roskilde Byret i går.

Roskilde Byret idømte i går mobilforhandleren Telemobilia en bøde på 125.000 kroner for at deltage i et ulovligt prissambejde med andre mobilforhandlere. Udover bøden til Telemobilia indkasserede firmaets direktør en personlig bøde på 10.000 kroner. Dommen er et foreløbigt punktum i sagen, som CRN bragte frem tilbage i marts 2006.

Sagen mod to andre deltagere i det ulovlige prissamarbejde, Jokerprice og Aircom Erhverv, var forinden afsluttet som tilståelsessager. Jokerprice fik en bøde på 125.000 kroner plus en personlige bøde til firmaets diretøren på 25.000 kroner. Da Aircom Erhverv i mellemtiden er ophørt endte den sag med en personlig bøde på 25.000 kroner til den tidligere direktør.

I Konkurrencestyrelsen siger kartelchef Ole Bækgaard, at der er tale om vigtig dom.

»Det er vores pligt at reagere på ulovligt prissamarbejde. Også selv om det sker mellem mindre virksomheder,« slår han fast.

Også hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet (SØK) er der tilfredshed med dommen.

»Der er sket domfældelse efter anklageskriftet . Vi ser det som en »Mission accomplished«,«siger vicestatsadvokat Hans Jakob Folker fra SØK.

For de to forhandlere, der har tilstået er sagen nu afsluttet. Telemobilia har 14 dage til at overveje om dommen skal ankes.

»Hvorvidt sagen kører videre er nu som udgangspunkt op til den tiltale selv,« konstaterer vicestatsadvokat Hans Jakob Folker.




IT-JOB

MAN Energy Solutions

Department Manager Edge Platform

Netcompany A/S

IT Consultant

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

Cyber Security Konsulent

Unik System Design A/S

People Manager for agile organization
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere