CSC politianmeldt i inder-sag

Sagen om underbetalte indere hos CSC er nu endt med at Udlændigeservice har indgivet en politianmeldelse om mistanke om ulovlig ansættelse og løgnagtige oplysninger.

Udlændingeservice har politianmeldt CSC til Københavns Politi på grund af mistanke om, at it-virksomheden beskæftiger udenlandske ansatte i strid med de danske regler og har givet myndigheden forkerte oplysninger. Det var radioprogrammet Orientering på DRs P1, der tidligere på året afslørede at de indiske ansatte hos CSC lever under kummerlige forhold.

Fagforbundet Prosa mener at der har været tale om slave-lignende forhold for indiske it-specialister udstationeret i Danmark. De fem sager, som nu er politianmeldt, er angiveligt kun toppen af isbjerget.

»Der er mere end 200 lignende sager, hvor CSC har fået opholdstilladelse til de udstationerede indere på forkert grundlag,« siger Hanne Lykke Jespersen, forbundssekretær i Prosa.

Baggrunden for anmeldelsen fra Udlændingeservice er begrundet mistanke for beskæftigelse af udlændinge i strid med de fastsatte betingelser og for afgivelse af urigtige oplysninger til en offentlig myndighed jævnfør straffelovens paragraf 161 og 162.

»Det kan undre meget, hvorfor dette først kommer frem længe efter, at vi har dokumenteret denne sag. Hvorfor har Udlændingeservice ikke opdaget dette tidligere, og i det mindste, når der er søgt om forlænget opholdstilladelse. De har ganske enkelt svigtet deres myndighedsansvar, « siger Hanne Lykke Jespersen.

Smuttede fra skatten

Ifølge fagforbundet har Udlændingeservice foretaget kontrol hos CSC af 38 indiske arbejdsforhold. Der er i ingen af tilfældene betalt den skat, som var oplyst fra CSC som baggrund for opholdstilladelsen.

Prosa vil nu presse på for at få en gennemgang af samtlige opholdstilladelser til arbejde i Danmark - i første omgang for 2009. Forbundet mener at CSC ikke er de eneste, der er kommet på kant med lovgivningen.

»Kontrollen har siden indførelsen af positivliste og beløbsordningen været næsten ikke eksisterende. Det har arbejdsgiverne vidst og det er vores indtryk, at det slet ikke kun er CSC, som har omgået lovgivningen på dette område, « siger Hanne Lykke Jespersen.

Desuden vil Prosa arbejde for få ændret udlændingeloven for at få lukket de smuthuller, som nogle virksomheder angiveligt har udnyttet.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere